Çocuk odalarına sevimli dekorasyon fikirleri

Çocuk odalarına sevimli dekorasyon önerileri
Bu yazımızda çocuk odaları için sevimli dekorasyon fikirleri sunacağız...
Her insanın gün sonunda ulaşmak istediği ve huzur bulduğu yer evidir. Herkes yaşadığı evin her köşesini özenerek dekore eder. Fakat hiç şüphesiz en kararsız kalınan oda çocuk odasıdır. Çocuk odasının dekorasyonu hem odanın büyüklüğüne ve yapısına göre hem de çocuğunuzun yaşına göre değişebilir. O oda artık çocuğunuzun hayatının büyük bir kısmı olacak. Bu da demek oluyor ki odayı hem rahat oyun oynanacak hem ders çalışılabilecek hem de konforlu uyku sağlayacak şekilde düzenlemek zorundasınız.
Çocuk odası dekorasyon fikirleri
Gelelim işin güzel tarafına. Çocuk odası demek onlarca tarz, renk ve seçenek demek. Öncelikle ışık konusuna değinelim. Her çocuk karanlıktan korkar. Onlara modern bir gece lambası sunabilirsiniz. Örneğin duvarlara bulut veya güneş gibi kabartmalar yapıp altından ışıklandırabilirsiniz.
dekorasyon fikirleri
Odası ne kadar renkli olursa dikkati o kadar dağılacaktır o yüzden iki-üç renkten fazlasını kullanmamaya çalışın.
Eğer oda küçük ise yatağı yükselterek altını dolap olarak kullanabilir ya da ranza kullanabilirsiniz. 
Çocuk odalarına sevimli dekorasyon örnekleri
Çocukların en sevdiği şey çizgi film karakterleridir. Duvarları onların sevdiği karakterler ile süslemek güzel bir fikir olacaktır.
Çocuğunuzun odasında bir oyun alanı olması hem enerjisini atmasını sağlar hem de onu sakinleştirir, bu yüzden mutlaka ona rahatça oynayabileceği bir alan ayırın.
Çocuk odası dekorasyon örneği
Onun renk tercihlerine önem verin, bu odasını sevmesini sağlayacaktır.
Eğer imkanınız varsa doğayı odasına taşıyabilirsiniz. Mesela bir ağaç yapıştırmasını tavana doğru yapıştırıp altına salıncak kurabilirsiniz.
Çocukların favorilerinden biri de duvarları boyamaktır. Onlara boyayabilecekleri bir duvar ayırmanız onu mutlu edecektir.


Yorumlar