Eşim neden beni ilk günkü gibi sevmiyor?

evlilik problemleri


Evliliğin ilk ayları, yani; balım cicim ayları geçtikten, evlilik rutine oturduktan sonra çoğu kadın “eşim beni ilk günkü gibi sevmiyor mu? “ sorusununu kendine sorar bu yazımızda bu soruna değineceğiz...




Evlilik, hayatınızı hem bir cennet bahçesine hem de bir cehennem çukuruna dönüştürecek güçte olan çok önemli bir karar. Evlilik sürecinde iki birey, iki ayrı hayat yaşamlarını birleştirerek tek çatı altında yol almaya çalışırlar. Bu süreç zaman zaman inişli çıkışlıdır. Her evlilikte olduğu gibi sizin evliliğinizde de iyi ve kötü zamanlar olacaktır. Bu süreçlerde bazen zamanla eşlerin birbirine olan sevgisinin azaladığı ve eşinizin sizi ilk günkü kadar sevmediğini ve ilk günkü kadar ilgilenmediğini düşünebilirsiniz. Bunun birçok sebebi olabilir.

Erkekler ilk tanışma sürecinde birbirine hep iyi yönlerini aşılar ve romantik, anlayışlı, duygusal, ilgili birey izlenimi vermeye çalışırlar. Bu karşı tarafı etkilemek için uygulanan bir taktiktir diyebiliriz.

evlilik sorunları


Evlenmeden önce sık sık söylenen seni seviyorum sözü evlendikten sonra nedense askıya alınır ve neredeyse ayda yılda bir kullanılır hale gelir. Evlenmeden önce size oldukça saygılı ve seviyeli olan müstakbel eşiniz evlendikten sonra size karşı kaba ve umursamaz tavırlar sergilemeye başlayabilir.

Nasıl olsa artık sizi elde etti ve benim düşüncesiyle ilgisiz olabilir. Bu durum tabi ki fazlasıyla can sıkıcı ve üzücüdür. Bunun yanısıra eşinizin sizinle ilgili olmayan, size anlatmadığı bir problemi olabilir.(İşiyle ya da akrabalarıyla ilgili)


mutlu evlilik


Kendinizi içten içe üzmek ve harap etmek yerine eşinizle bu duygu ve düşüncelerinizi paylaşmayı deneyin. Eşinizin sakin ve müsait zamanında iki fincan kahve eşliğinde konuşmak istediğinizi söyleyin. Onu eskiye göre ilgisiz bulduğunuzu sevgisini daha fazla belli etmesini istediğinizi ona uygun bir dille anlatın. Birbirinize baş başa geçireceğiniz özel vakitler ayırın ve sevgi bağınızı güçlendirin. Bu sayede içinizi kemiren eşim beni ilk günkü gibi sevmiyor düşüncesine büyük bir ihtimalle son vermiş olacak ve mutlu günlerinize kaldığınız yerden devam edeceksiniz. 

Yorumlar