İlişkiniz gelecek vaat ediyor mu?

uzun süreli ilişki
Bu yazımızda ilişkinizin gelecek vaat edip etmediğini sorgulamanıza yardımcı olmaya çalışacağız...

İlişkiniz gelecek vaat ediyor mu? Çoğu kadının zaman zaman kendini sorguladığı bir durum.

İlişkinin uzunluğu gelecekle ilgili bir garanti değil

Bir ilişkinin gelecek vaat edip etmediği birçok şeye bağlı örneğin ilişkinin ömrünün uzun olması hiçbir zaman kesin gelecek vaat eden bir öneme sahip değil. Beş yıllık bir ilişkiniz varsa bu kadar uzun sürdüğüne göre biz kesin evleniriz, biz asla ayrılamayız gibi de düşünebilirsiniz, beş yıl geçti birbirimizin her şeyini biliyoruz, çok monoton gidiyor, hiçbir heyecan yok belki benden sıkılmıştır her an ayrılabiliriz gibi de düşünebilirsiniz. İlişkinizin gelecek vaat etmesi için çiftlerinin birbirine olan hisleri en önemli etkendir. Partneriniz ilişkiye başladıktan bir zaman sonra hala ilişkinin ilk zamanları ve ondan önceki tanışma sürecindeki gibi seviyorsa, size hala aynı şekilde bakıyorsa gelecek vaat eden bir ilişkiniz var demektir.

alyanslar

Çünkü hepimiz biliyoruz ki günümüzde birçok ilişki “kaçan kovalanır” taktiği ile başlıyor ve partnerin karşı tarafı elde etmek için verdiği emeklerin karşılık bulması iki tarafın da birbirine karşı bir şeyler hissetmesi ve tabi ki istediğine ulaşan kişinin karşı taraftan sıkılıp yeni heyecanlar aramasıyla son buluyor. Yani eğer sevgiliniz sizi gerçekten seviyorsa sizi tanıdıkça sizde keşfettiği şeylerden hayal kırıklığına uğramak yerine bunlara daha çok bağlanıyorsa o kişiyle gerçekten uzun süreli gelecek vaat eden bir ilişki yaşayabilirsiniz.

Yaşınız ilişki ömrünü belirleyen kriterlerden

Tabi ki ilişkinin gelecek vaat etmesinde bir diğer en önemli faktör yaştır. Yani 16/17 yaşında genç kızların genç erkeklerin yaşadığı ilişkinin çok uzun seneler sürmesi beklenmeyeceği gibi 28/29 yaşındaki yetişkinlerden de liseli aşıklar gibi bir ilişki yaşamaları, hayatı toz pembe görmeleri beklenemez. Çünkü o yaşa gelen yetişkinlerin zaten artık hayata olan bakış açıları değişmiş ve yaşları ilerlediği için işin ciddi boyutuyla hatta belki mantıki boyutuyla ilgilenmeye başlamışlardır. Tabi ki de bu yetişkinlerin başladıkları ilişkinin gelecekleri vaat etmesi ciddi bir ilişki yolunda ilerlemesi beklenir ki zaten o yaştaki insanlar bazı şeyleri tam anlamıyla rayına oturtmadan böyle bir girişimde bulunmazlar.
mutsuz gelin

Sosyal çevre ve eğitim seviyesi


İlişkinizin gelecek vaat edip etmediğini anlayabileceğiniz en önemli kriterlerden biri de benzer sosyal çevreden ve eğitim seviyesinde olmanızdır. Bu kriter ne kadar ilk etapta aşkın gözü kördür lafı ile es geçilse de ilişki ilerledikçe kendini gösterecek en önemli kriterdir. Sonuç olarak ilişkinin gelecek vaat etmesi yaştan tutun partnerlerin birbirlerine olan sevgisine, benzer sosyal çevrede yetişmeden, eğitim düzeyine kadar birçok şeye bağlıdır.

Yorumlar