Lahmacun nasıl yapılır? 10 adet için nefis tarif

Lahmacun
Pek çok kadın çocuklarına gerek hijyen gerekse kötü malzeme kullanılma olasılığı nedeniyle dışarıda yemek yedirmeyi pek sevmez. Geleneksel fast foodumuz lahmacun ise çocuğu çocuğun en sevdiği yiyeceklerden. Kadınların evde rahatlıkla pratik bir şekilde yapabileceği l0 adet için lahmacun tarifi yazımızda.

Lahmacun Malzemeleri

Hamur malzemeleri


Yarım kg un
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su

İç harç malzemeleri


3 adet orta boy domates
2 adet orta boy soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 diş sarımsak
250 gr kıyma
2 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı salça
50 gr margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Lahmacun tarifi

Lahmacun hamurun yapılışı

Lahmacun hamuru için derin bir kaba yarım kg unu ekleyin ve ortasını açın, içerisine yarım paket yaş maya, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağa; 2 su bardağı ılık suyu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Kabınızın üzerini streç ya da kalın bir kumaşla kapatarak en az yarım saat mayalanmasını bekleyin.

Lahmacun iç harcının yapılışı

3 adet orta boy domates, 2 adet orta boy soğan, 2 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı biber ve 1 diş sarımsağı mutfak robotunuzdan geçirin.
Derin bir kaba mutfak robotunuzdan geçirdiğiniz harcınızı alın içerisine 250 gr kıyma, 2 tutam ince kıyılmış maydanoz, 1 yemek kaşığı salça, 50 gr margarin, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ilave edip elinizle yoğurun ve iyice karıştırın.

Lahmacun hazırlanışı

Mayalanan hamurun havasının alınması için elle bir kez yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgah üzerine alın ve bıçakla 10 eşit parçaya bölün.
Kesilen parçaları elle yuvarlayarak küçük bezeler haline getirin.
Hamurları merdane ya da oklavayla açıp iç harcınızı bolca sürün, lahmacunları sıcak tepsiye dizin (tepsinin sıcak olması önemli) önceden 250 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika en alt rafta pişirin.

Afiyet olsun...

Yorumlar