Lazer implant ile ağrısız eksik diş tedavisi

Lazer implant

Bu yazımızda Lazer implant ile ağrısız eksik diş tedavisi hakkında bilgi verip, tedaviyi tüm incelikleriyle anlatıyoruz...


Implant kaybedilmiş dişin yerini alan çene kemiği ile uyumlu diş kökünü taklit eden, yapay diş köküdür. Implant uzun ömürlüdür ve hasta kendi dişi gibi hisseder.
Dişin üçte ikisi kök üçte biri dışarıdan görülen bölümdür. Implant üzerine sabit protez yapılarak diş eksikliği tedavisi tamamlanır.
Diş eksikliğinde tek diş ya da tüm dişler içinde implant yapılabilmektedir.
Implant sabittir konforlu bir çözümdür hasta rahat eder, fonasyonu, konuşması, yeme, içmesi problem olmaz estetik görünümü ideale yakın olur.

Implant Neden Gerekli?

Boş diş olması durumunda yandaki dişlerin arası açılır dişler uzar karşıdaki diş o boşluğa doğru hareket eder bu dişin olduğu bölümde rahat çiğnenemediği için diğer tarafta çiğnenir ve diğer tarafa çok yüklenildiği için ağzın dengesi bozulur.
Diş kaybı yaşayınca çok ara vermeden dengeyi bozmadan oradaki çözümü hemen yapmak gereklidir.
Implant yapılan diş geleneksel köprü ve protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlar.
Implant günümüzde doğal dişlere en yakın alternatiftir.

implant fiyatları

Implant Yapılırken Ağrı Olur mu?

Günümüzde Implant normal bir dolgu yaptırmak kadar basittir.
Eskiden klasik yöntemde diş etini açarak yapılırken günümüzde lazer ile kapalı yöntemle çok kısa sürede ağrısız yapılabilmektedir.
Eski yöntem diş etini açıp, flep kaldırıp, kemikte delik açıp implant oraya yerleştiriliyordu. Günümüzde kapalı sistem implatda ise lazerle delik açarak kemiğe implant yerleştiriliyor.
Eskiden ameliyatlar çok yıpratıcıydı hastanın günlük hayatını çok etkilerdi. Artık yumuşak doku lazeriyle diş eti açılıyor, sert doku lazeriyle bir yuva açılıp implant yerleştiriliyor.
Implantlar üzerine yapılacak protezler vak'anın özelliğine göre değişik tipte olabilir.
Implant yapılırken RVG denilen görüntüleme sistemleri kullanılmaktadır. Lazer implant (immediat implant) ile aynı gün kanama olmadan implant yapılıp diş yüklenebilmektedir.

Implantı Kimler Yaptırmalı?

18 yaşından büyük, sistemik hastalıkları bulunmayan, 7 milimden büyük kemiği bulunan herkese uygulanabilir. Sağlığın her alanında olduğu gibi sigara implantın da baş düşmanıdır çok sigara içenlere önerilmemektedir. Kayıtlara geçen en yaşlı hasta 96 yaşındadır.
Sistemik hastalıklar: Kalp – Damar Hastalıkları, Sindirim Sistemi Hastalıkları, Böbrek ve İdrar Yolları Hastalıkları , Solunum Sistemi Hastalıkları ve Kanser olarak sayılabilir.

Implantın Ömrü Ne Kadar Sürer?

Implantların ömrünün 5-7 yıl ağızda kalması ön görülür ama daha uzun kalanlar da mevcuttur.

Bir Seansta Kaç Implant Yapılabilir?

Ağızda diş yoksa bir seansta 8 implant yapılabilmektedir.

Implant Fiyatları Nedir?

Lazerle Implant tedavisi yeni ve pahallı bir uygulama, tek diş için 2000 TL ile 4000 TL arasında fiyat talep edilebilmektedir en doğru fiyat için diş hekiminize danışınız.





Yorumlar