Mutfak masası seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Mutfak masası
Bu yazıda mutfak masası seçerken dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedeceğiz...



Hemen hemen bütün mutfaklarda kullanılan eşyalardan bir tanesi mutfak masasıdır. Fakat çoğu kişi yanlış tercihler yapmakta ve mutfak dekorasyonlarına kötü bir görüntü katmaktadırlar. Bundan dolayı sizler ile mutfak masası seçerken dikkat edilmesi gerekenleri paylaşacağız.

Mutfak masası örneği

Öncelikle mutfak masası seçiminde mutfağınızın boyutunu ve genişliğini ele almalısınız. Eğer büyük ve geniş bir mutfağınız varsa yuvarlak masa tercih edebilirsiniz ve bu çok kullanışlı olur.
Geniş Mutfak masası
Şayet küçük bir mutfağınız varsa kare veya dikdörtgen bir masa sizin için ideal olacaktır. Mutfağınız çok dar ve küçükse katlanabilir bir masa yaptırmanız sizin için uygun olacaktır.
Mutfak masası örnekleri
Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi mutfak masası seçiminde göz önünde bulunduracağınız ilk kriter mutfağınızın yapısı ve büyüklüğü olmalıdır. Ayrıca sandalye seçimi de aynı kriter göz önüne alınarak yapılmalıdır. Mutfağınız küçükse küçük sandalyeler ve ucu sivri olmayan sandalyeler kullanın.
Mutfak masası ve sandalyeler
Mutfakta kullanım alanınız çok kısıtlı ise ya da mutfağınız koridor şeklinde uzanıyor ve dar ise sizin için en uygun sandalyeler katlanılır sandalyeler olacaktır. Eğer evde küçük çocuğunuz varsa cam masa almamaya dikkat edin çünkü bu çocuğunuz için bir tehlike unsurudur. Dikkat edilecek bir diğer hususta masanın kenarlarının sivri ve keskin olup olmadığıdır. Sivri uçlu masalar özellikle çocuklar için tehlikelidir. Masa seçimi yaparken özellikle masa renginin dolaplar ve perde ile uyumlu olmasına çok dikkat ediniz.

Mutlu yaşam dileklerimizle...


Yorumlar