Uzun boylu ve ince gözükmenin yolları

Uzun ince kadın
Genel olarak Türk kadını orta boylu, çoğu kadın uzun görünmek ister bu yazımızda kıyafet tercihiniz için püf noktası niteliğinde bilgiler vererek daha uzun boylu ve ince görünmeniz için yardımcı olacağız...




Vücudunuzu tamamen çorap gibi saran streç ve dar elbiselerden vazgeçin bu elbiseler vücudunuzun bütün kusurlarını ortaya koydukları için sizi kısa ve geniş gösterecektir.

Giydiğiniz kıyafetlerin dokuları çok önemli ince ipek, şifon veya kaşmir gibi kumaşlar sizi olduğunuzdan daha ince ve zarif gösterecektir.

Etek ve bluz kombinlerinden ziyade tek parça elbiseler sizi olduğunuzdan daha ince gösterir. Monokromatik giyinin; kıyafetiniz baştan aşağı aynı renk olsun yani kombininizin bütün parçaları birbiriyle aynı ya da yakın renk tonunda seçmelisiniz.

Koyu renk kıyafetleri tercih edin bunlar sizi olduğumuzdan zayıf ve uzun gösterecektir. Örneğin siyah etek, siyah pantolon veya siyah çorap veya siyah ayakkabı gibi birbirinin gölgelerinden oluşan yani monokrom renkler tercih ederseniz ince ve uzun görünebilirsiniz

Renkli parçalarınızı kıyafetlerden ziyade aksesuarlarınızda kullanabilirsiniz, dizlerinize kadar inmemek şartıyla uzun aksesuarlar, fularlar takın aynı zamanda dikine çizgi efekti yaratabileceği için bu tip aksesuarlar sizi olduğunuzdan daha uzun gösterecektir.

.
Ayakkabılar da daha ince ve uzun görünmeniz için oldukça önemli rol oynarlar uzun görünmek istiyorsanız mutlaka babetlerden ve sandaletlerden, çok ufak kitten topuk denilen; ufak topuklu ve küt burunlu ayakkabılardan uzak durmalısınız bunların yerine kalın ve yüksek topuklu ayakkabıları tercih edebilirsiniz.

Ayakkabı seçiminde önemli olan konu boyunuzu kesmemesidir.
Ya pantolon ve ayakkabılarınız aynı renk olsun ya da nude yani ten rengi ayakkabılar tercih edin burada önemli olan şey baktığınızda bir bütün olarak bütün vücut parçalarınızı birbirine benzer renkler seçmeli ya da nude yani ten rengi ayakkabılar ile teninizle aynı renkte olduğu için bütünlük sağlayarak daha uzun boylu görünmenizin sağlanmasıdır.

Ekoseler, kareler sizi olduğumuzdan daha geniş gösterir. Boyuna çizgiler sizi olduğunuzdan daha zayıf ve daha uzun göstereceği için bunları tercih etmelisiniz. Bütün boyuna çizgiler en baş dostunuz o yüzden pantolonlarınızın ütü çizgisi olmalı, bu ütü çizgisi boydan aşağı ineceği için sizi olduğunuzdan daha zarif ve uzun gösterecektir.

Özellikle ceket giydiğinizde saçlarınızı yukarıdan toplayın ensenizi açın bu sizi olduğunuzdan uzun gösterecek önemli püf noktalarından biridir çünkü boynunuzu ortaya çıkartır sizi daha uzun ve zarif gösterir.

Duruş zayıf ve uzun görünmede en önemli noktalardan biridir dik durmak çok önemli eğer zayıf ve uzun görünmek istiyorsanız ne giyerseniz giyin kambur durursanız giydiğinizin hiçbir anlamı kalmayacaktır.



Yorumlar