Aydınlatma için dekoratif fikirler

tavan aydınlatma
Aydınlatma şüphesiz ev dekorasyonunun ön önemli unsurlarından, bu yazımızda aydınlatma için dekoratif fikirler sunacağız...
oda aydınlatma

Aydınlatma için dekoratif fikirler

Yaşam alanlarınızı dekore ederken eşyalar kadar önemli bir unsur da aydınlatmadır. Zira küçük bir alanı doğru aydınlatma ile genişletebilir, bir köşeyi öne çıkarabilir ya da soğuk bir ortamı daha samimi bir hale getirebilirsiniz. Bu nedenle yaşam alanlarınızda geleneksel avize aydınlatması haricinde, farklı aydınlatma alternatiflerinden de faydalanmalısınız.
sarkıt aydınlatma

Doğru ışık tercihi nasıl olmalı?

Aydınlatacağınız yaşam alanını ne amaçla kullandığınız önemli. Zira çalışma alanı, mutfak gibi bölümler konsantrasyon gerektiren yerler olacağı için ışık gücünün daha yüksek olması gerekir. Yatak odası, salon gibi alanlarda dinlenmeye geçilen yaşam alanları olduğu için daha loş ve atmosferini mümkün olduğunca sıcak gösterecek ışıklar kullanılır.
mutfak aydınlatma

Hangi ışık rengi?

2500, 3000 Kelvin renk sıcaklığı veren aydınlatmalar “sıcak ışık” olarak kabul edilir. Genellikle evler için bu tonları seçmek en doğru tercih olacaktır. Zira daha dingin ve yumuşak bir atmosfer oluşmasını sağlar. 6000,6500 Kelvin ise daha beyaza kaçan ışıklardır. Bu tip bir aydınlatmanın verimliliği arttırdığı düşünüldüğünden daha çok çalışma ortamlarında kullanılır.

Aydınlatma için dekoratif fikirler nelerdir?

Evinizin antresi misafirlerinizi ilk karşıladığınız yer olduğu için buradaki algı önemlidir. Dolayısıyla burada parlak ve güçlü ışık kullanmanız rahatlık hissiyatı verir. Küçük bir salonunuz varsa sarkıt avizelerden kaçının. Tavana gömme spotlar daima alanı daha geniş gösteren aydınlatma araçlarıdır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, spot armatürlerin kasnak renginin tavan renginizle aynı olması. Mutfağınızda dolap içi aydınlatmalar kullanarak, daha derin bir hissiyat oluşturabilirsiniz. Eğer bir objeyi ya da fotoğrafı öne çıkarmak istiyorsanız herhangi bir ışık kaynağını üzerine yoğunlaştırarak farklı bir ambiyans oluşturabilirsiniz. Yatak odanızda loş ışık veren, yerden ya da yatak başından aydınlatmaları tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Bu sayede kendinizi rahat hissedip uykuya daha kolay geçebilirsiniz.

Yorumlar