Beyin gelişimi için faydalı besinler

beyin görsel
Beyin gelişimi anne karnında başlayıp büyük oranda 5 yaşına kadar tamamlanmaktadır. Beyin gelişimine katkı sağlayan besinler bulunmaktadır. Bu yazımızda beyin gelişimi için faydalı besinleri bulabilirsiniz...

Somon resmi

Somon

Bir çok kişi çok lezzetli bir balık olduğu için somon tüketmektedir.
Somon, sadece protein açısından zengin bir kaynak olmayıp, bunun ile birlikte omega-3 yağ asitleri açısından da değerli bir soğuk su balığıdır.
Bilindiği gibi bu balık, kardiyovasküler hastalıklardan korunmada yardımcı olan niasin ve B12 vitamini içermekte olup omega-3 yağ asitleri bakımından da zengindir. Beyin gelişimine katkısı tartışılmaz olan somon balığını
düzenli olarak tüketmek pankreas, kolon, ağız ve mide kanserleri için önleyici etki yapmaktadır. Bunların yanı sıra yemek borusu ve midenin hassas mukoza tabakalarını korumak için de çok fayda sağlamaktadır.
Ton balığı resmi

Ton balığı

Beyin gelişimi için önemli bir besin olan ton balığının en önemli faydalarından biri kan trigliserit seviyesini düşürmeye katkı sağlamasıdır. Bunun yanısıra, kan basıncını düşürmeye katkı sağlaryan ton balığı, kalp krizi ve anormal kalp hızı ihtimalini en aza indirir. Bunlara ek olarak, felç ile ortaya çıkan ağrıları hafifletir ve aterosklerotik plak oluşumunu sınırlar. Ayrıca, romatoid artrit ile birlikte gelen sertliği ve eklem hassasiyetinin iyileşmesine yardımcı olur.Ton balığı şeker hastalığı, kanser hastalıkları, hiperaktivite, ve depresyon gibi rahatsızlıkların oluşumunu önlemeye yardımcı olmaktadır.
Sardalya resmi

Sardalya

Omega 3 esansiyel yağ asitleri, beyinde önemli oranda bulunmaktadır. Omega 3 yağ asitlerinin yeterli miktarda olması hafıza fonksiyonun yerine getirilmesi, dikkatin odaklanması ve genel beyin fonksiyonunun korunması için gereklidir. Sardalyada omega 3 yağ asitleri oldukça yüksek miktarda olduğu için, bu balığın tüketimi beyin fonksiyonlarını güçlendirmeye katkı sağlamaktadır.
Ceviz resmi

Ceviz


Faydalı yağ içeren ceviz; beyne katkısı yanısıra kardiyovasküler hastalıklar ve kalp krizi riskini önemli ölçüde azaltmaktadır. Sağlığa faydaları, bu yağların kalbe dost olması ve sağlıklı bir yaşam için hayati önem taşıyan zengin bir vitamin ve mineral kaynağı olması nedeniyledir. 

Yorumlar