Böbrek taşı düşürmede doğal yöntem

Böbrek taşı ve böbrek kumu
Böbrek taşı düşürmede doğal tedavi yöntemleri yazımızda...

Böbrek taşı düşürmede doğal tedavi yolları

Dünya üzerindeki her 10 kişiden birinde görülen böbrek taşı veya böbrek kumu düşürme oldukça ağrılı bir süreçtir. Genellikle erkeklerde daha sık rastlanan bir durumdur. Böbrek taşı veya kumu düşürmeye çalışan milyonlarca kişi bu denli şiddetli ağrılarından dolayı doktor ziyaretlerini sıklaştırmış ve tedavi için her şeyi göze almıştır.

Böbrek taşı nedenleri

Böbrek taşı vücudunuzda bulunan kimyasalların katılaşması ile oluşur ve idrar yolu ile atımı sağlanır. Az su içmek, çok tatlı veya tuzlu yemek yemek bu rahatsızlığın başlıca nedenleridir.

Böbrek taşı ve kumu edavi yolları

Öncelikle böbreklerimiz vücudumuzun filtreleri olduğu için bolca sıvı tüketmek bu konunun başında geliyor. Aynı zamanda çok tuzlu ve şekerli yemeklerde tedaviyi olumsuz etkilemektedir. Fakat bu rahatsızlıkla ilgili doğal yollardan tedavi de mümkün.

Yaban mersini

Yaban mersinin içeriğinde bulunan hidrokinon ve arbutin karagileni güçlü bir anti bakteriyel haline getiriyor. Genellikle idrar yolu enfeksiyonunda çok etkili ve şifalı bir bitkidir.

Maydanoz

Hepimizin gündelik yaşamında sıkça kullandığı maydanoz toksinlerin atılmasını ve böbreklerin çalışması sağlar.

Isırgan otu

Isırgan otu da böbrek için şifalı bitkilerin başında gelir. İçerinde A, B2, C ve E vitamini olduğu için toksinlerin vücuttan atımını sağlar. Ayrıca organizma için Demir, Potasyum ve kalsiyum barındırır.

Sürünen ayrık otu

Çok iyi bir idrar söktürücüdür. İdrar yolu enfeksiyonlarında idrar atımını kolaylaştırır. Prostat, sistit ve böbrek iltihabı gibi hastalıklarda da kullanılır.

Kırk kilit otu

Böbreklerdeki hasarlı dokunun yenilenmesinde ve toksinlerin atımını hızlandırması özelliği ile de bu ot şifalı bitliler olarak böbrek taşı veya böbrek kumu düşürmede faydalı bitkilerdendir.
Böbrek taşı sorunları yaşamadan önce, önlem amaçlı bu bitkileri kullanabilirsiniz. Bunların dışında zencefil, doğal kiraz konsantrasyonu ve ardıç gibi bitkilerde önleyici olarak şifalı sayabiliriz. Böbrekler vücudun filtresi olduğundan dikkate alınmalı ve uzman görüşüne başvurulmalıdır.

Yorumlar