Cilt yumuşatıcı maske tarifi

maske tarifi
Cilt yumuşatıcı maske tarifi yazımızda...
Her kadın bebek gibi yumuşacık, pürüzsüz bir tene, bir cilde sahip olmak ister. Cildinizin sürekli olarak bu şekilde olması hep yumuşacık kalması herkesin hayali ama maalesef zamanla yıpranan cilt kurumaya ve yıpranmaya başlar ve yumuşaklığını kaybeder. Bunun başlıca sebebi güneşin zararlı UV ışınları, aşırı soğuğa ya da sıcağa maruz kalma, kava kirliliği vb. gibi nedenlerdir. Bunlardan uzak kalmak günümüz şartlarında oldukça zor fakat bunu cildinizi yumuşacık tutacak bakım maskeleriyle desteklerseniz önlebilirsiniz. Cildiniz sizin en değerli giysiniz onu korumak, nem dengesini sağlamak sizin için en öncelikli konudur.
Öncelikle bir takım ufak tavsiyeler de sunmak istiyoruz. İçtiğiniz su oranı vücudumuzla aynı orantıda olmalıdır bunu şöyle hesaplayabilirsiniz her 25 kilo başına 1 litre su vücudun su dengesini sağlar. Örneğin 60 kilo bir insan için 2,5 litre su gereklidir. Aşırı sıcak ve soğuktan bazı aksesuarlarla korunmak ve güneş koruyucu kullanmak sizleri bu etkilerden koruyacaktır. Tüm bu kuralları hayatınıza yerleştirip ayrıca bakım maskeleri uygulamak cildinizi yumuşacık yapmak için kaçınılmaz bir pürüzsüzlük sunacaktır. Şimdi çok merak ettiğiniz maskeden bahsetmek istiyoruz. Maskeniz nem değerlerinizi yükseltecek bir içerikle geliyor.

Cilt yumuşatıcı maske için gerekli malzemeler

1 adet kivi
2 kaşık süzme yoğurt
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tatlı badem yağı
1 çay kaşığı ceviz yağı
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
Kivi içerdiği yüksek orandaki C vitaminiyle cildin daha fazla nem tutmasını sağlayacaktır. Kullanılan yağlar ve bal cilt beslenmesine yardımcı olurken tarçın ve yoğurt pürüzsüz saten bir görünüm sağlayacaktır. Hazırlarken kiviyi püre haline getirip diğer malzemeleri ekliyoruz. Krem kıvamına gelen karışımı temizlenmiş cildimizde 30 dk. Kadar bekletiyoruz. Daha sonra ılık suyla yıkayıp maden suyuyla silebilirsiniz. Maden suyu içeriğindeki mineraller ile cildinize kaşmir pürüzsüzlüğünü sunacaktır. Ayrıca gözeneklerinizi sıkılaştıracaktır.

Yorumlar