Çocuğunuzu dışarıdaki şiddetten korumak için ne yaparsınız?

Korkan çocuk
Evinizde çocuğunuzu pamuklara sarıp sarmalıyorsunuz peki çocuğunuzu dışarıdaki şiddetten korumak için ne yapabilirsiniz?...
Tüm dünyada çocuklara karşı artan şiddet olayları herkesi derinden üzmektedir. Artık pek çok anne ve baba çocukları için daha fazla kaygılanıp onları korumanın yollarını daha endişeli halde arar oldu peki üzerinize düşen görevler nedir? Çocuklarımızı şiddetten ve dış dünyadaki tehlikelerden nasıl koruyabiliriz?

Çocuğunuzu şiddetten nasıl koruyabilirsiniz?

Çocuğa şiddet
Öncelikle işe çevresinden başlanmalı arkadaş çevresi arkadaşlarının ailesini tanımak okul içindeki arkadaşları tarafından onu gözettiğinizin bilinmesi ve çocuğunuzun yalnız olmadığı hissini yaymanız gerekiyor.
Çocuğunuza şiddetin bir çözüm olmadığını öğretmeniz ve sizinle arasındaki farkı bilmesini ailevi değerlerin farkında olması gerektiğini öğretmelisiniz, yapacağı bir yanlışta kaybedeceği değerleri bilmesi gerekiyor.
Daha küçük yaş grubu çocuklarda ise öncelikle öğretmeniz gereken vücudunun özel bölgelerinin sadece kendisine ait olduğunu ve istemedikçe hiç kimsenin dokunamayacağını açıklamalısınız daha ölçülü olarak çocuğunuzu sevmelisiniz ki kötü niyetli insanları fark edebilsin bunun yanı sıra çocuğunuzu dışarıya karşı çokça bilinçlendirin.
Pek çok kişinin sadece bir sorunun mu var deyip tek soruyla kapattığı onun ne derdi olacak diyerek bencilliğe düştüğü bir sorundur bu Peki, çocuğunuzun sorunu olduğunu nasıl anlarsınız? içine kapanma, tırnak yeme, beslenme düzeninde değişiklik, uykusuzluk, kâbus görme, ağlama nöbetleri gibi olaylardan anlayabilirsiniz bireylerin onu rahatsız ettiğini en doğru yol gelip anlatmasını sağlamak çocuğumuzun güvenini sağlamak için öncelikle çocuğunuzla çok iyi iletişim kurmalısınız ne olursa olsun başına ne gelirse gelsin bize anlatabilirsin biz senin yanındayız diyerek ona hem cesaret hem de güven hem de aile olduğunuzu gösterebilirsiniz. Özellikle 8-12 ve 12 yaş üstü dönemlerde hem psikolojik destek alarak iyi bir iletişim kurarak bu zorlu dönemleri birlikte atlatmalısınız. Her fırsatta onu koşulsuz şartsız sevdiğinizi hissettirin her derdini sizinle paylaşacaktır.

Yorumlar