Çocuk odası dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli?

Çocuk odası dekorasyonu
Çocuk odası dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli? Sorusunun cevabı yazımızda..
Çocuk odası dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ve çocuk odası dekore ederken işini kolaylaştıracak bazı fikir ve tüyoları paylaşacağız.
Çocuk odası dekorasyonu fikirleri

Oda seçimi

Öncelikle çocuk odası seçilirken çocuğu sıkmayacak ve kesinlikle penceresi olan ferah bir oda seçilmelidir. Çocuğunuzun sağlığı için odanın güneş görmesi çok önemlidir bundan dolayı güneşi alan bir oda olmalıdır.
Çocuk odası dekorasyonu örnekleri

Çocuğunuzu yansıtan oda

Çocukların hayal dünyası ve beyin gelişiminde oldukça etkili olan renk seçimi iyi yapılmalı çocuğun cinsiyetine, yaşına, ilgi duyduğu alanlara ve kişiliğine uygun olmalıdır. Yani çocuğunuzun odası onun ruhunu ve karakterini yansıtmalıdır.

Güvenliğe dikkat edin

Çocuk odasında dikkat edilecek en önemli hususlardan bir tanesi kullanılan mobilyaların ucunun sivri olmamasıdır. Çocuğun sağlığı için bu çok önemli bir unsurdur. Çocuklar çok hareketli olduğundan dolayı halı tercihine de dikkat edilmelidir özellikle kaymaz halılar tercih edilmelidir.
Çocuk odası dekorasyonu tavsiyesi

Perde seçimi

Perde seçimine dikkat etmelisiniz. Güneş ışığını içere alan ve açık ton renklerdeki perdelerden seçmelisiniz.

Çocuğunuzun odaklanmasına yardımcı olun

Çocuğun hayal dünyasını ve zihinsel gelişimini olumsuz yönde etkilememek için çok karışık bir oda oluşturmamaya dikkat ediniz.
Çocuğun odasında en fazla 2 renk birden kullanılmalıdır bu şekilde çocuğun gözleri ve zihni yorulmamış olur.
Çocuk odası

Çocuğunuza özel oda

Çocuğunuzun ilgi duyduğu bir alan varsa ona göre dekore etmelisiniz odayı. Mesela çocuğunuz arabaları çok seviyorsa arabalı bir yatak ya da kız çocukları için ilgisi varsa prenses desenli bir yatak örtüsü seçiniz.

Çocuğunuzla mutlu ve sağlıklı yaşam dileklerimizle...


Yorumlar