Daha sıkı bir vücut için günlük yapılabilecek hareketler

Daha sıkı bir vücut için günlük yapabileceğiniz 7 hareket yazımızda...
mekik çeken kadın

Daha sıkı bir vücut için günlük yapılacak hareketler nelerdir?

Günlük egzersizlere ilk olarak ısınma hareketleri ile başlamak gerekir. Eğer ısınma hareketleri yapılmazsa sakatlanmalar doğabilir. Karın yağlarını eritmek için kullanılan en bilindik hareket mekiktir. Karın yağlarınızı eritmek istiyorsanız bölgesel masaj da oldukça etkilidir. Duştan sonra 10 dakika kadar karın bölgenize masaj yapmak bölgedeki yağların kaybına yardımcı olur. Bacaklarınızı ve kalçanızdaki yağları eritmeniz gerekiyorsa şu hareketleri yapabilirsiniz.
bacak kaldırma hareketi
1. Sırtüstü uzanın. Sağ bacağınız düz bir şekilde yerde dururken sol bacağınızı havaya kaldırıp ayağınızla havada bir daire çizin. Bunu 5 kez tekrarlayıp ters yönde 5 daire daha çizin. Daha sonra ise aynı işlemi diğer bacağınızda uygulayın.
çömelme hareketi
2. Bacaklarınızı omuz hizasında açıp çömelin. Elleriniz göğüs hizanızda birbirine kenetli olsun. Bu hareketi 20-25 kez tekrarlayın.
bacak yana kaldırma
3. Sağ elinize başınızı yaslayacak şekilde yan yatın ve bacağınızı yukarı doğru ritmik olarak indirip kaldırın. Aynısını diğer bacağınıza da uygulayın.
öne adım çömelme
4. Öne doğru bir adım alın ve arkadaki bacağınızı diziniz neredeyse yere değecek kadar bükün. Aynı hareketi diğer bacağınız için yine tekrarlayın. Eğer bu sizin için kolaysa elinize ağırlık da alabilirsiniz.
Kollardaki yağları eritmek için uygulanabilecek yöntemlere gelelim.
barfix çeken kadın
1. Sizi taşıyabilecek bir çubuğu elinizle kavrayıp kendinizi yukarı doğru çekin. Omuzlarınız çubuğun hizasına geldiğinde tekrar ilk pozisyona dönün fakat ayaklarınız asla yere değmesin.
şınav çeken kadın
2. Şınav çekin.
duvar şınavı
3. Duvarda şınav çekin. Yani ellerinizi duvara koyun ve kolunuzu düz bir şekilde tutanacak kadar duvarla aranızda mesafe olsun. Dirseklerden bükülerek göğsünüzü duvara değdirin. Tüm kasları çalıştıran plank hareketini yapmayı deneyebilirsiniz. Dirsekleriniz yerde, elleriniz karşıyı gösterirken yüzüstü yere uzanıyorsunuz ve önce göğsünüzü, daha sonra ise vücudunuzun geri kalanını yerden kaldırıyorsunuz. Sadece kolunuzun dirsekten altı ve ayak parmaklarınızın ucu yerle temas halinde kalıyor. 20 saniye kadar bu şekilde duruyorsunuz. Ertesi gün yine 20 saniye yapıyor, sonraki günlerde iki günde bir süreyi 10 saniye uzatıyorsunuz. Günde bir kez yapmanız yeterlidir.

Yorumlar