Diyet yapmak evde mi, yoksa işte mi daha kolay?

işte diyet
Diyet yapmak evde mi, yoksa işte mi daha kolay? Sorusunun cevabı yazımızda...

Diyet ve İrade

Bir diyet programına başlamadan önce, ne kadar kilo vermek istenildiği belirlenmelidir. Hedef, her zaman motive edici bir unsurdur. Öncelikle 'diyete hazırlık evresi' denilebilecek bir evre olmalı. Bu bireye göre 1 saat veya 1 gün olabilir. Haftalık yiyecek listesi, tarifler, hedeflenen kilo, alternatif durumlar hesaplanmalı ve planlama yapılmalıdır. Bu şekilde diyete başlanıldığında her şey ayarlandığı gibi gider ve motivasyon artar. Hedefe giden yol azalır ve kolaylaşır.
ofis diyet

Diyet yapmak ev de mi

Yapılan diyetin evde uygulanması durumunda, her malzemeyi kolayca bulabilirsiniz. Dışarıdayken her zaman diyete uygun beslenme sağlanamayabilir. Yemek saatleri ki diyet için düzenli saatlerde beslenmek önemlidir, kaçırılabilir. Programlama yapıldığı takdirde evde diyet yapmak çok daha kolaydır. Eğer ciddi bir sağlık problemi yok ise, amaç kilo vermek ve daha fit görünmekse evde diyete uygun gıdaları hazırlayıp yerken en büyük tehlike 'İRADE' dir. Elinizin altında bulunan kışkırtıcı gıda ürünleri; çikolatalar, cips çeşitleri, kızartmalar, hamur işleri, misafirlikte ikram ve ısrar edilen yiyecekler en büyük diyet düşmanıdır. İrade zayıf olduğunda evde yapılan diyet zorlayıcı olur ve çabuk bıktırır. Doyurucu bir diyet olmasına rağmen insan psikolojisi kısıtlandığını, sınırlandırıldığını hisseder ve pazartesi sabah başlayarak akşam biten diyet programına dönüşür.
işyeri diyet

Yoksa işte mi daha kolay?

İş yerinde belirli bir yemek saati olması, istenilen yemeklerin dışarıdan hazır getirilmesi veya kumanya tarzı hazırlanıp işe giderken götürülebilmesi diyeti kolaylaştırır. İrade unsuru ortadan kalkar. Beyin iş ile meşgul olduğu süre zarfında yemek yeme ihtiyacı çok hissetmeyeceği için diyet saatlerine uymak kolaylaşır ve kaçamak atıştırmalar engellenebilir.

Diyetteki Önemli Unsur

Öncelikle yapılacak diyet için insanın kendisini motive etmesi gerekir. Beyin kendisini sınırlı yemeye adapte ettiğinde, alınması gereken gıda vücuda yeterli gelecek ve tekrar atıştırma isteği oluşmayacaktır.

Yorumlar