En çok yapılan dekorasyon hataları nelerdir?

dekorasyon hataları
Bu yazımızda sık yapılan dekorasyon hatalarından bahsedeceğiz...
dekorasyon hatası

En çok yapılan dekorasyon hataları nelerdir?

Herhangi bir yaşam alanını dekore etmeye başlayan herkes, sonucun güzel olmasını ister. En çok da kendi tarzını yansıtmasını… Ancak bu beklenti çoğu zaman karşılanamaz zira ince detaylar, bazen kafayı çok daha fazla karıştırıp olmayacak hatalar yapılmasına neden olur. Tekil olarak alınan şık parçalar, seçilen renkler, bütünde diğer parçalarla bir araya geldiğinde kötü durabilir. Peki, en çok yapılan dekorasyon hataları nelerdir ve kusursuz bir dekorasyon yapabilmek için nelere dikkat etmeliyiz?
dekoratif hatalar

Birden fazla stili karıştırmak

Farklı tarzları birbirine karıştırmayı ve bu karmaşadan yeni bir stil yaratmayı seviyor olabilirsiniz ancak bu düşündüğünüz kadar kolay bir şey değil. Bir bilenden mümkünse işin profesyonelinden yardım alın. Zira bu tip eklektik uyumsuzluktan uyum çıkarılan dekorasyon trendlerinin de kendi içinde bazı kuralları vardır. Eğer bu kuralları bilmiyorsanız, girişiminizin sonucu tam anlamıyla bir panayır olacaktır.
dekoratif hata

Gereğinden fazla uyum

Stilleri karıştırmak kadar aynı stile çakılıp kalmak da dekorasyon hatalarından biridir. Özellikle uyumlu olmak için her tonu diğerine birebir uydurmak, yaşam alanınızın monoton bir havaya sahip olmasına neden olacaktır. Bu nedenle mobilya, tekstil ve aksesuar seçimlerinde özellikle renk tekrarlarından kaçınmalısınız.

Her güzel görünen koltuk rahat değildir

Sadece güzel diye herhangi bir ürünü evinize almamalı, rahatlığı şıklıkla buluşturan ürünler tercih etmelisiniz. Böylece sonucunda atsanız atılmaz, satsanız satılmaz rahatsız mobilyalarla uzun yıllar geçirmek zorunda kalmazsınız.

Devasa perdeler

Büyük, ağır drapeli perdeler, yere kadar uzanan tüller, mekânları olduğundan daha küçük ve basık gösterir. Bunun yerine tercih edeceğiniz stor perdeler, yaşam alanınızı hem daha ferah gösterir hem de ışık girmesini istemediğiniz zamanlarda kesin sonuç almanızı sağlar.

Sahip olduğunuz alanı verimsiz kullanmak

En çok düşülen hataysa, dekore edilecek alanın doğru analiz edilmemesi sonucunda, çok yer kaplayan mobilyalar satın alarak yaşam alanını olduğundan küçük göstermektir. Küçük bir salona, büyük ve ihtişamlı koltuklar almak, odayı adeta hareket edilemez hale getirmenize neden olacaktır. Bu nedenle alışverişe çıkmadan önce ölçümlerinizi yapmalı ve alanınıza göre seçimlerde bulunmalısınız.

Yorumlar