Genç odalarını havalı gösteren dekorasyon fikirleri

genç odası
Bu yazımızda genç odalarını havalı gösteren dekorasyon fikirlerinden bahsedeceğiz...
genç kız odası

Genç odalarını havalı gösteren dekorasyon fikirleri nelerdir?

Eğer ergenlik döneminde bir çocuğunuz varsa işiniz zor demektir zira kişisel tercihleri belirginleşmeye başladığı bu dönemde onlara bir şey beğendirmek neredeyse imkânsızdır. Çocukların “sıradan” olmamayı kendilerine birinci mesele ettikleri bu dönemde, onlara özel bir alanı dizayn ederken kendilerine ilham arayan anne ve babalar için genç odalarını havalı gösteren dekorasyon fikirleri neler, bir bakalım istedik.
genç odası dekorasyonu

Fikirlerini alın

Öncelikle oda sahibi kim olacaksa, onun isteklerine göre oda dekore edilmelidir. Dolayısıyla hayalindeki odayı öğrenmeli ve mümkün olduğunca o hayale paralellikte bir oda tasarlayarak, yaşanabilecek sorunların önüne geçmek, sonradan başınızın ağrımasını engelleyecektir.

Renk seçimi

Çocuğunuzun sevdiği renkleri öğrendiyseniz, o tonlarda duvar kâğıtları seçerek, ister odanın bir duvarını ister tamamını kaplayabilirsiniz. İlgi alanlarına göre temalar seçip bir duvarı bu temaya sahip duvar kâğıdıyla döşeyerek, şık ve farklı bir atmosfer elde edebilirsiniz. Örneğin dünyayı gezmeyi hayal eden bir çocuğunuz varsa odanın bir duvarına dünya haritası döşemek oldukça eğlenceli bir ortam yaratacaktır.
genç odası dekorasyon örneği

Takım mobilyalardan kaçının

Gençler birbirine takım mobilyalardan aslında pek de hoşlanmazlar. Farklı farklı parçaların birleşiminden bir uyum yakalayarak, onlara kendilerini hem daha özel hissettirebilir hem de daha enerjik bir stil oluşturabilirsiniz. Rahat bir çalışma ortamı oluşturmak ve arkadaşı geldiğinde oturup sohbet edebilecekleri bir koltuk alanı yaratmak onları oldukça mutlu edecektir.
genç odaları

Çocuklukla yetişkinlik arasında

Unutmamanız gereken “ergenlik dönemi” bir geçiş sürecidir. Dolayısıyla genç odası tasarlarken, hem yetişkinliğe has ağırbaşlılık hem de çocuk ruha yönelik eğlenceli unsurları bir arada bulundurmalısınız. Örneğin duvara asacağınız bir bisiklet ya da yerden yüksekte merdivenle çıkılan bir yatakla, hayır diyemeyecekleri odalar yaratabilirsiniz. Bu noktada çocuğunuzu iyi analiz etmeli, onun zevklerinden emin olmalısınız. Mesela uzaya meraklı bir çocuğunuz varsa, odanın tavanını gökyüzü şeklinde boyayarak ve pencere kenarına bir teleskop yerleştirerek şık bir atmosfer yaratabilir, onu ilgi alanları konusunda daha da teşvik edebilirsiniz.

Yorumlar