Kirpik dökülmesi neden olur?

Kirpik dökülmesi nasıl önlenebilir
Bu yazımızda kirpik dökülmesinin nedenleri yanısıra, kirpik dökülmesini nasıl önleyebileceğinizin bilgisi ile birlikte 2 kirpik bakım yağı tarifi vereceğiz...

Kirpik dökülmesi neden olur?

Eğer kirpiklerin dökülmesi için altında yatan herhangi sağlık problemi yoksa kirpik dökülmesinin en büyük nedenlerinden ilki gözlerinizi çok sık ovuşturmanızdır. Özellikle ovuşturma sırasında uygulanan mekanik kuvvet kirpiklerin dökülmesine sebep olur . Çok hassas bir yapıya sahip olan kirpikleriniz bu hareketten fazlasıyla etkilenir. Makyaj temizlenirken de çok fazla bastırmak aynı şekilde dökülmelere sebep olmaktadır. Takma kirpik kullanımı, rimelin çok sık kullanılması ve kat kat sürülmesi de dökülmelere sebep olmaktadır.

Kirpik dökülmesi nasıl önlenebilir?

Daha az makyaj yapmak ve göze az temas etmek daha az dökülmeye sebep olacaktır. Gece yatmadan önce kirpik bakımı uygulamak kirpiklerin beslenmesinde ve kuvvetlenmesinde yardımcı olacaktır. Daha uzun kirpiklere sahip olmak istiyorsanız da birtakım bakım yağları kullanabilirsiniz. Kirpiklerin dökülmemesi için jojoba yağı, hint yağı, badem yağı, sarımsak yağı ve hindistancevizi yağı gibi besleyici yağlar tek veya birlikte kullanılarak engellenebilir. Eğer dökülmesini engelleyemiyorsanız ilave kirpik protezlerini kirpik ekim tekniğini kullanabilirsiniz. Bunları da bu işi yapmakta eğitimli güzellik merkezlerinde yaptırmanız önerilmektedir yoksa olan kirpiğinizde yanabilir.

Kirpik bakım yağı tarifi

Bir bardak kaynamış suyun içerisine bir çay kaşığı Hint Yağı ve Bir tatlı kaşığı Badem yağını koyup bir kenara alın ve krem kıvamına gelene kadar karıştırın. Soğuduğunda yatmadan önce kirpik diplerinize sürebilirsiniz. Bir hafta sonunda kirpiklerinizin uzadığını fark edeceksiniz.

Kirpik bakım yağı tarifi 2

Besleyici yağlar ile birçok kombinasyon yaparak geceleri kirpik diplerinize sürebilirsiniz. 1 çay kaşığı sarımsak yağı ve 1 çay kaşığı hint yağını karıştırarak geceleri yatmadan önce kirpiklerinize sürerek kullanabilirsiniz.
Eczanelerde kirpik serumları da mevcut olmakla birlikte evde daha makul fiyatlara hazırlayabileceğiniz karışımları sizlerle paylaştık. Sağlıklı günler diliyoruz...

Yorumlar