Kişisel gelişimde ailenin desteği nedenli önemlidir?

gözlüklü küçük erkek çocuğu
Kişisel gelişimde ailenin desteği nedenli önemlidir? Sorusunun cevabı yazımızda...

Kişisel gelişim bireylerde çocukluktan başlayıp ölene kadar devam eden bir süreçtir. Bu süreçte birey kalıtımsal olarak ve çevre faktörünün etkisiyle kişisel gelişimini tamamlamaya çalışır kalıtımsal olarak bireye geçen özellikler bireyin karakter olarak alt yapısını oluşturur çevre faktörü ise bireyin karakterini en çok şekillendiren etmendir. Birey çocukluktan başlayarak belirli bir olgunluğa erişene kadar ailesinden gerekli eğitimi alır. Peki kişisel gelişimde ailenin desteği neden önemlidir? Konuda en açık ifadeyle söylenmesi gereken şey aile kalıtım dışında bireye aktardığı temel ilkeler vardır bu konuda aile çocuğa gereken eğitimi verir doğru ile yanlışı ayırt etmesini sağlar. Toplumun en küçük yapı taşı olan aile toplumu şekillendirir. 

Aile saadeti
Aileyi oluşturan her birey ise kendi kendini şekillendirir.
Kişisel gelişimde bireyi en çok etkileyen ailedir. Aile eğitimi almış bir insan karakter yapı taşını oluşturur. Toplum bazında aldığı iyi eğitimle kendini bir adım öne çıkarır ya da aldığı eksik-yanlış eğitimin davranışlarına yansımasıyla toplum tarafından dışlanmış bir birey olur. 
Kişisel gelişim bir süreçtir bu süreç yaşam boyu devam eder insan bu zaman boyunca bir şeyler öğrenir bir şeyler öğretir dönüşümlü bir durum söz konusudur. Anne karnında başlayan bu kişisel gelişim bebeğin annesinden gelen her şeyi telekinezi denilecek derecede anlayıp bunu bilinçaltına yerleştirmesidir. Doğduktan sonra ailesinin verdiği her şeyi kritik algı denilecek derecede algılamasıdır.
Kişisel gelişimde ailenin yeterli bir bilgi birikimine ve tecrübesine sahip olması önemlidir.
Ağaç yaş iken eğilir denilmesi maziden gelmiş bir sözdür fakat geleceğe hitap etmesi aslında şaşılacak bir durum değildir. Birey kişisel gelişimde aileden alması gereken her şeyi eksiksiz almalıdır. Hayattaki mücadelesinde aile en önemli yapıdır bu yapının bağları ne kadar sağlam ve birbiriyle örgün olursa bireyin kişisel gelişimini en iyi şekilde gerçekleştirilmesini ve doğru çizgide ilerlemesini sağlar böylelikle doğru gelişim için en güçlü basamak oluşturulur.


Yorumlar