Küçük evler nasıl dekore edilir?

küçük ev dekorasyonu
Eviniz küçük olabilir, ama bu ferahlığı ve şıklığı yakalamak adına asla bir engel değil. Renkleri ve doğru mobilyaları kullanarak harikalar yaratabilirsiniz. İşte size bir kaç dekorasyon önerisi...

Küçük evler nasıl dekore edilir

küçük alan dekorasyonu

Pencereleri büyütün!

Eğer imkanınız var ise, büyük hatta tavandan tabana kadar olan pencereler bir mekanın geniş görünmesi açısından oldukça önemlidir. Eğer küçük evinize tadilat yapmak üzereyseniz ilk dikkat edeceğiniz konu bu olmalı.

Kabartmalı kartonpiyer tavan süslerinden kaçının!

Küçük evler için istenen yükseklik duygusunun yaratılmasıdır. Bir evin tavanında kullanılan süslemelerden kabartmalı kartonpiyer tavan süsleri tavan yüksekliğinin az olarak algılanmasına neden olur. Bu sebeple tavanlarınızı olabildiğince açık renklerde ve düz düşünmeliyiz.

Doğru Aydınlatmalar kullanın.

Eviniz küçük ise, aydınlatmanın önemi genişlik hissinde oldukça büyük olacaktır. Bu da bol bol ışık demektir. Haricen aynalardan da yardım alabilirsiniz. Örneğin bir duvara boydan boya ayna çekerek, hem radikal hem de boyutlu bir görüntü sağlamanız mümkün olabilir.
dekorasyon fikirleri

Küçük ve kullanışlı mobilyalar seçin.

Ne kadar küçük eşya o kadar hareket alanı demektir. Koltuklarınızı vitrinlerinizi olabildiğince minimal boyutlarda tercih etmelisiniz. Daha sonrasında yemek masasına dönüşebilen açılır kapanır sehpalar tercih edebilir, yerden yükselen dolaplar yerine raflardan faydalanabilirsiniz.

Zeminini görüntüsünü bütün tutun.

Zeminini küçük halılar yahut bol desenli grift kaplamalar ile parçalı bir görüntüye boğmayın. Yerin bütünlük içinde olması daha geniş bir alan hissi yaratır. Halı kaplamalarını tercih edebilirsiniz. Ve yer kaplamasında kullanacağınız malzeme, dar olan duvarına paralel çizgiler taşırsa çok daha uzun görünecektir. Hafifi kilolu kadınların giyimde de bu tür hileleri kullandığını herkes bilir. Eviniz içinde aynı şey söz konusu. Enli görünmek istediğiniz duvara paralel uzun çizgiler taşıyan kaplamalardan faydalanabilirsiniz.

Açılır kapanır hatta saklanır mobilyalar!

Günümüzde küçük evler için tasarlanmış bir çok ürün var. Bunlardan bir kaçı duvara saklanabilir yatak, kitaplıklardan oluşan kapılar, masasını içinde bulunduran kanepeler... Küçük bir araştırma ile eviniz için en doğru pratik mobilyayı keşfedebilir, böylece hem alandan hem de zamandan kazanmış olabilirsiniz.

Ve elbette ki açık renkler!

Bir mekanın çok daha büyük algılanmasında açık renklerin çok fazla etkisi vardır. Koyu tonlu duvarlardan ve yer zemininden hatta eşyalardan dahi kaçının. Çok fazla beyazımsı bir ev istemiyorsanız, kullandığınız aksesuarların renklerini istediğiniz tonlarda seçerek bu algıyı da kırabilirsiniz.

Son öneri, sempati!

Küçük alanlar için en büyük önerimiz ise sempatik ve sıcak bir alan meydana getirmeniz. Bu şekilde döşenmiş bir alan içindekileri sıkmayacak, keyifli bir mekana dönüşecektir.

Yorumlar