Küçük salonlar için dekorasyon fikirleri

dekorasyon
Küçük salonlar için dekorasyon fikirleri yazımızda...
salon dekorasyon

Salonun daha geniş olması için ne yapılmalı?

Salonunuz küçükse ve eşyaların tıkış tıkış olduğu bir yaşam alanı yaratmak istemiyorsunuz, basit ama kullanışlı bir şekilde dekore ederek geniş salonlardaki kadar ferah kullanım alanı kazanabilirsiniz. Salonun daha geniş olması için ne yapılmalı sorusunun cevaplarını içinde barındıran, küçük dekorasyon ve tasarım önerilerinin bulunduğu bir yazı hazırladık.
dekorasyon fikirleri

Mobilya seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Küçük salonlar için, küçük köşe koltukları idealdir. Günümüzde artık istediğimiz gibi şekil vereceğimiz, demonte koltuklar satılmakta. Tercihinizi bu tip modellerden kullanıp, kolsuz olarak kullanabileceğiniz bir koltuk seçmelisiniz. Bu size zaten dar olan alanınızın, dikeyde bölünerek daha da küçük görünmesini engelleyecektir. Sehpa ve masanızı işlevselliğini yitirmiş büyük ürünler yerine, mümkün olduğunca rafine ve derli toplu modellerden tercih edin. Mümkünse sehpanızın ayakları tekerlekli olsun ki ihtiyaç halinde kolayca kenara çekip kendinize ekstra bir alan yaratabilin.
dekorasyon örnekleri

Girintileri doğru kullanın

Her yaşam alanında ufak ya da büyük girintiler vardır. Bu girintileri fonksiyonel olarak kullanmak aslında ölü olan bir alanı işlevsel bir hale getirmek anlamına gelir. Örneğin o girinti için yapılmış özel tasarım bir gömme dolapla eşyalarınız için ekstra bir alan kazanabilir ya da yapı marketlerde satılan raflardan alarak bir kitaplık yapabilirsiniz.

Aksesuar seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Aynalar alan derinliği sağlayan en önemli aksesuarlardır. Odanızın bir kenarına yerleştireceğiz aynayla çok kullanışlı, şık bir mekân elde edebilirsiniz. Büyük objelerden mutlaka kaçının. Daima küçük, şık, az ve öz aksesuarlara yönelin. Aydınlatma olarak tavandan sarkan bir avize yerine spotu tercih edin. Perde olarak da yerlere kadar uzanan bir tül yerine, stor perde seçmek alanınızı daha geniş ve ferah gösterecektir. Çok fazla renk karmaşası yaratarak alanınızı bölmeyin. Ton sur ton tercihlerle salonunuz hem olduğundan büyük görünür hem de daha dingin bir havaya sahip olur.

Yorumlar