Lazer ile dövme sildirme işlemi

dövme sildirme
Lazer ile dövme sildirme işlemi ile ilgili bilgiler içeren yazımız yayında...
lazerle dövme sildirme
Lazer ile dövme sildirme işlemi bu günlerde neredeyse dövmesi olan herkesin yaptırdığı, çok popüler bir işlem haline gelmiştir. Dövme silme işlemi için lazer ışınları kullanılmaktadır. Bu işlem için kullanılan lazer ışınları derinin epidermis tabakasını geçerek, dermiş ve dokuya işlenmiş olan dövmeye rengini veren bileşenler tarafından emilerek parçalanır, bağışıklık sistemimiz tarafından da ortadan kaldırılır. Koyu renkli dövmeler daha kolay silinebiliyor iken açık renkli dövmelerin silinmesi çok daha zordur.
Farklı renkte olan dövmeleri de unutmamalı tabi. Bu dövmelerin renklerini deri altına karbon, demir, civa, titanyum, kobalt, krom ve kadmiyum bileşikleri verilerek işlenmektedir. Bu sebeple koyu renkteki dövmeler ( siyah) her türlü lazer ışığını absorbe edebildiği için silinmeleri çok daha kolaydır, açık renkteki dövmeler ( kırmızı, sarı, yeşil gibi...) daha spesifik ışık dalga boyu emebildiklerinden silinmeleri daha zordur. Silinecek dövmenin bulunduğu yer ise sildirme işleminden sonra, iyileşme süreci açısından büyük rol oynar. Örneğin, yüz gibi kanlanması iyi ve derisi ince olan bir bölge ise iyileşme süreci daha kısa olur.
Fakat bacak, gövde ve kol gibi derisi kalın olan bölgelerde daha uzun bir sildirme ve iyileşme süreci yaşanıyor. Dövme sildirme seanslarının çoğunda anestezi uygulamasına gerek kalmasa da derisi hassas kişiler de bu işlem bazen lokal anestezi gerektirebilir. Silme işleminin uygulandığı bölgede ilk bir haftada kızarıklık ve hafif bir şişlik gözlemlenebilir. Uygulamadan sonra silinen bölge 24 saatlik bir süre diliminde kapatılacaktır ve kapalı kalması gerekmektedir ve su ile temasından kaçınılmalıdır.24 saatin sonunda bölge açılabilir fakat direkt güneş ile temasından da korunmak gerektiğini bilmekte fayda var. Uygulama bölgesi günlük olarak nemlendirilmeli eğer kabuk bağlarsa, kabuk kesinlikle koparılmamalıdır.
dövme çıkartma

Lazer ile dövme sildirme işlemi fiyatı

Seans ücreti kurumuna göre değişmekle birlikte 250 -500 TL arasında değişmekte olup dövmeninin yerine, rengine ve büyüklüğüne göre 1 -5 seansta işlem tamamlanmaktadır.

Lazer ile dövme sildirme işlemi ile %100 sonuç alınabilir mi?

Çoğu zaman bu mümkün olmamakla birlikte dövmeninin yerine, rengine ve büyüklüğüne göre %90 oranında başarı elde edilebilmektedir. Lazer ile dövme sildirme işlemi sabır ister ve işlem sonrasında dikkat ve özen gerektirir. Bu yüzden size tavsiyemiz; siz siz olun sizin için şu an önemli olan şeylerin ( yazı, şekil vb.) dövmesini yaptırmadan tekrar düşünün.

Yorumlar