Sağlıklı tırnaklara sahip olmanın yolları

Sağlıklı tırnaklar
Sağlıklı tırnaklara sahip olmanın yolları yazımızda...
Eller ve tırnaklar, bir kişinin dışarıya yansıttığı imajda son derece önemli bir detaydır. Bakımlı ve temiz tırnaklar, ilk izlenim üzerinde de büyük etkiye sahiptir. Tırnakların bakımlı ve sağlıklı olması için bazı detaylara dikkat etmekte fayda vardır. Bu detaylar alışkanlık haline getirildiğinde tırnakların daima sağlıklı olması kolay olacaktır.

Sağlıklı Tırnaklar İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sağlıklı tırnakların ilk adımı temiz ellere sahip olmaktır. Gün içerisinde ellerin gerektiği sıklıkta yıkanması çok önemlidir. Ayrıca eller yıkandıktan sonra tırnaklar da dahil olmak üzere iyice kurulanmalıdır. Islak veya nemli bırakılmış tırnaklarda bakteri oluşumları söz konusu olabilir. Tırnaklar kesinlikle fazla derinden kesilmemelidir. İdeal kısalıkta kesilmeli ve kullanılan tırnak makası kişiye özel olmalıdır. Kullanılan tırnak makası belirli aralıklarla dezenfekte edilmelidir. Beslenmenin de tırnaklar üzerinde etkisi vardır. E vitamini eksikliğinde tırnak sorunları da ortaya çıkar. Yine proteinin az alınması halinde de tırnak sorunları tetiklenir. Beslenmede bunlara dikkat edilmelidir. Ayrıca folik asit eksikliği de tırnakların kolay kırılmasına neden olmaktadır. Bir uzmana danışılarak, gerek olduğu takdirde, folik asit desteği alınabilir.

Tırnak Sağlığı İçin Manikür Ve Bakımın Püf Noktaları

Tırnak sağlığının temelini bakım oluşturur, ancak manikür de son derece önemlidir. Manükür uygulaması kişinin şahsına özel aletlerle yapılmalıdır. Bu sayede bulaşıcı hastalıklardan korunmak mümkün olur. Ayrıca, tırnaklar fazla uzun kullanılmamalıdır. Kısa tırnaklar, daima doğal cilalar ile korunmalıdır. Tırnak etlerinin alınması, tırnak sağlığı açısından doğru değildir. Bu nedenle bu etlerin alınması yerine geriye doğru itilmesi daha iyi olacaktır. Kadınların oje kullanımında da dikkatli olmaları gerekiyor. Ojeler 3 günden fazla tırnakta bırakılmamalıdır ve temizliğin ardından hemen yeniden oje sürülmemelidir. En az 24 saat tırnakların hava almalarına izin verilmelidir. Ellerin nemlendirilmesi kadar tırnakların nemlendirilmesi de önemlidir. Ojeler çıkarılınca, nemlendirici ile tırnaklara bakım yapılmalıdır. Kullanılan ojelerin içeriklerine muhakkak bakılması gerekir. Formaldehit, toluen ve dibütil ftalat içeren ojelerden özellikle kaçınmakta fayda vardır.

Yorumlar