Spor yaparak zayıflanır mı?

spor yapan çift
Spor yaparak zayıflanır mı? Sorusuna cevap yazımızda...

Her insan fazla kilolu olmaktan ya da zayıf olmaktan şikayetçidir. Bunun sebebi genellikle bulunduğu ortamlarda, aile içinde, akraba çevresinde karşılaşılan sorunlardır ve kişide kırgınlık, öz güven eksikliğine sebebiyet verir.
Spor yaparak zayıflanır mı? sorusuna cevap verecek olursak; Evet, spor yaparak istersek kilo alabilir ya da zayıflayabiliriz. Çoğu kadının sorduğu soruya gelirsek...
zayıflayan ve pantolonu bol gelen kadın

Spor yaparak nasıl zayıflarım?

Spor yaparak zayıflayabilmenin birden fazla yolu vardır. Bu yolları denerken aceleci davranmamak gerekir. Çünkü zayıflamak isterken başımıza sağlık sorunları açabiliriz. Ne yazık ki kişilerin bu sorunlarını fırsata çevirmek için sağlıksız ya da orijinal olmayan ürünler kullanarak kişilerin sağlığı risk altına girmektedir. Bu yüzden spor yaparken eğitimini almış bir fitness antrenörü ya da diyetisyen eşliğinde çalışmak gerekir. Eğitimli kişiler birçok kişiyle ilgilendikleri için vücut yapılarını daha iyi tanımakta daha iyi egzersizler yazarak diyetlerini de ona göre vermektedir. Spor yaparken günlük protein, karbonhidrat değerlerini iyi ayarlamak gerekir. Yağ yakımı için belli miktarda kalori harcanmalıdır. Bunun içinde enerji ihtiyacı doğacaktır. Yani spor yaparak zayıflamak için enerji miktarınızı karşılamanız gerekir. Aksi durumda gün içinde yorgun düşerek diğer işlerden geri kalabilirsiniz. Yediğiniz hazır yiyeceklerin üzerinde protein, yağ, enerji değerlerini gösteren tablo bulunur. Bunlara özellikle dikkat etmemiz gerekir. İşin büyük kısmı yemeklerde, kalan kısım spordadır. Spor yaparak zayıflamada set sayısı az tekrar sayısı fazla olmalıdır. Ne derecede etkili olduğunu görmek için ölçülerinizin aylık olarak alınması gerekir. Eğer değişim yoksa veya sonuçtan memnun değilseniz farklı programlar ya da farklı diyetler denenmelidir. Antrenmanlara başlamadan ısınma hareketlerini özellikle yapmanız gerekir. Isınma hareketleri eklemleri açacağından sakatlık riskini azaltmaktadır. Antrenman sonunda ise vücudu soğutma hareketleri yapılmalıdır. Soğutma hareketleri vücutta kas ağrıları/tutulmaları riskini azaltır. Önemi de büyüktür.
beslenme ve diyetin spora desteği

Spor yaparken diyetimi kendim hazırlayabilir miyim? 

Eğer nasıl bir yol izleyeceğinizi bilmiyorsanız profesyonel destek almanız gerekir. Bu sizi sonuca daha çabuk ulaştıracaktır. Eğitimli antrenörler ya da diyetisyenler besin değerlerine hâkim oldukları için sizi daha iyi yönlendirirler. Uzmanların önerisi profesyonel destek alınması yönündedir.

Yorumlar