Ten rengine göre saç rengi belirleme

saç rengi seçimi
Ten rengine göre saç rengi belirleme bu yazımızın konusu...

Ten rengine göre saç rengi nasıl seçilir?

Saç renginizden sıkılıp değiştirmek istediğiniz de mutlak bilmeniz gereken gerçek yeni saç renginizin ten renginize uyumlu olmasıdır. Artık bu hiç zor değil ten rengine göre saç rengi belirleme yapmak için öncelikle hemen ten rengi alt tonunuzu belirlemeniz gerekmektedir.
saç rengi belirleme

Ten rengine uyumlu saç rengi nasıl belirlenir?

Ten rengi alt tonları sıcak ve soğuk olmak üzere ikiye ayılır. Ten renginize yakışacak saç rengi için cilt alt tonunuzu belirlerken gümüş ve altın rengi takıları kullanarak bulabilirsiniz. Gümüş renkli takıları kendinize yakıştırıyorsanız soğuk alt tonlu, altın renklileri yakıştırıyorsanız sıcak alt tonlusunuz demektir. Bunu belirledikten sonra ten renginize uygun saç renginizi rahatlıkla belirleyebilirsiniz.

Teninize uygun saç renkleri

Ten renginizin sıcak olduğunu düşünüyorsanız size kızıl, kumral, koyu ve açık kahve renkleri yakışacaktır. Hem ten renginize uyumlu olacak hem de yüzünüzü aydınlık ve ferah gösterecektir. Aynı zamanda son zamanlara çok trend olan ve ekranlarda sık gördüğümüz karamel ve turuncu tonlu kızıllar da ten renginize uyumlu olacaktır. Ten renginizin soğuk olduğunu düşünüyorsanız size de siyah, bal rengi, kumral tonlar ve küllü renkler yakışacaktır. Beyaz tenliler için kızıl ve tonlarının uygun olacağı düşünülürken buğday tenliler için ise içinde hafif kızıllıklar bulunduran kahveler uygun görülür. Esmer tenlilere göre saç rengine gelince kızıl, kahverengi, mavi siyah ya da bakır tonlarını tercih edebilirler, platin gibi çok açık renkler tenlerine uygun olmayacaktır.
tene göre saç rengi

Ten rengine uygun saç seçmenin yararları

Yeni saç renginizi ten renginize göre belirlediğiniz zaman yüzünüz daha dinç, parlak ve güzel olacaktır. Ten renginize uyumsuz saç rengi seçerseniz yakışmayabilir ve kötü olduğunu düşünerek pişman olabilirsiniz. Yukarıda belirtilen kriterlere dikkat edildiği takdirde ten rengine göre saç rengini kolaylıkla bulmuş olursunuz ve saç renginize karar verirken yakışıp yakışmayacağı riskini düşürerek gönül rahatlığıyla yeni renkler deneyebilirsiniz.

Yorumlar