Yemeklerin sunumunda nelere dikkat edilir?

sunum tabağı
Yemeklerin sunumunda dikkat edilmesi gerekenler yazımızda...
Yemek yeme karın doyurmaktan ziyade zevkle yapılması gereken bir iştir. Özellikle akşam yemekleri tüm ailenin bir araya geldiği, günün özetini paylaştığı, sohbetlerin yapıldığı, stresli anların geride bırakıldığı anlardan biridir. Bundan dolayı yemek için bir araya gelindiğinde yenilen yemeğin keyifli olmasının koşullarından biri de bin bir zahmetle hazırlamış olduğunuz yemeklerin sunumudur. Bazı kişiler sadece özel misafirleri geldiği zaman sunuma dikkat etseler de, yemek sunumunu hoş bir alışkanlık biçimine sokarak günlük hayata da uygulanması öğünlerinizin daha keyifli geçmesini sağlayacaktır.

Yemeklerin sunumunda nelere dikkat edilir?

sununm tahtası
Yemek sunumlarında mümkün olduğunca düz beyaz tabak kullanmaya dikkat edin. Çünkü beyaz tabak hazırladığınız yemeklerin daha şık ve daha dengeli görünmesini sağlar. Örneğin rengârenk bir tabakta ikram edilen et sote ve pilav pek hoş görünmeyecektir. Beyaz tabak tüm menünün özelliklerini birebir ortaya koyar.
Yemeklerin sunumunda nelere dikkat edilir? Sorusunun en önemli cevaplarından biri de sıkıştırılarak üst üste koyulmuş ve birbirine karışmış yemeklerin oluşturduğu görüntüdür. Yemekleri mümkün olduğunca aralarında boşluk bırakarak servis edin. Bunun için büyük servis tabaklarında göz doldurucu porsiyonlar tercih edebilirsiniz. Amacınız tabakları tamamen doldurmak değil göz dolgunluğu yaratmak olsun.
yemek sunumu
Hazırlamış olduğunuz ana yemeği servis tabağının ortasında servis ederek etrafını garnitür ve pilav gibi yardımcılarla süsleyebilirsiniz. Ayrıca yemeğinizin sosları ile tabağın boş yerlerini şekillendirmenizde oldukça iştah açıcı olacaktır. Yemek sunumunuzda ikram edeceğiniz yemeklerin şekil ve renk uygunluğuna dikkat ederek bir sıralama yapmalısınız. Örneğin haşlanmış bir et parçasını haşlanmış sebzeler ile servis etmek hoş bir görüntü yaratmaz. Kızartılmış ve Yemek sunumunda ana yemeğin yanındaki pilav ve garnitürün ana yemekle uyumlu olmasına özen gösterin.

Yorumlar