Yüzü ince gösteren makyaj hileleri

Yüzü ince gösteren makyaj ipuçları
Yüzü ince gösteren makyaj hileleri yazımızın konusu...
İnce görünmek sadece fazla kilolardan ortaya çıkmıyor. Bazen sabah uyandığınız zaman yüzünüzün şiştiğini görürüsünüz fakat böyle dışarı çıkmak istemezsiniz hal böyle olunca da evde oturup bekleme gibi bir şansınız da yok bu yüzden makyaj hileleriyle yüzünüzü gayet doğal ve ince bir görünüm sağlayabilirsiniz.
Örneğin kişiler zayıf olmasına rağmen yüzleri topludur. Bu yüzden kemik yapısı net bir şekilde gözükmemektedir. Bu durumda bazı makyaj teknikleri kullanarak yüzünüzün şeklinizi gösterebilirsiniz. Aslında bunu yapmanızda en önemli faktör kullandığınız allıktır. Yüz şeklinizi tanıyarak doğru bir allık sürme işlemi yaparak yüzünüzü ortaya çıkarta bilirisiniz.
Yüzü makyaj ile zayıf göstermek için ilk yapılan işlemlerden biri de kullandığımız kapatıcılardır. Fondöten, aydınlatıcıları kullanarak gölgelendirme tekniklerini uygulamaktır. Fondöten ve gölgelendirme yaparken elmacık kemikleri, kaş kemikleri, alt çene kemikleri gibi kemiklerin belirginleştirilmesi gerekiyor. Bu bölgeleri aydınlatmak diğer bölgeleri de girintili görünmesi için teninizden 2 ton koyusu fondöten ile gölgelendirilmesi gerekiyor. Aydınlatma ise tam tersi 2 ton açık kullanılması gerekiyor.
Yüzü ince göstermek için yapabileceğimizin bir diğeri de dikkati dudaklara çekmektir. Bunun için de eğer toplu bir yüzünüz varsa dudaklarınıza dikkat çekici örneğin kırmızı bir ruj sürerek dikkatleri dudaklara çevirebilirsiniz.
Diğer bir teknik ise yanaklarınız dolgun olduğu için gözleri öne çıkarmaktır. Bu şekilde dikkatleri yanaklardan çok gözlere ve dudaklara vermiş olursunuz.
Başta da söylediğimiz gibi en önemli unsur olan allıktır. Eğer ki allığı doğru şekilde kullanırsanız yüzünüz ince ve kıvrımlarınız ortaya çıkmış olacaktır. Aslında farkında olmadan kendi yüzünüzü kendiniz dolgun gösteriyor olabilirsiniz. Biraz yanaklar olsa bile eğer ki ince bir kaş stiliniz varsa eğer bu suratınızın ve yanaklarınızın dolgun olduğunu gösterecektir.

Yorumlar