Düzenli yürüyüş yapmanın incelikleri ve yürüyüş yaparak zayıflamak

yürüyüş
Düzenli yürüyüş yapmanın incelikleri ve yürüyüş yaparak zayıflama ile ilgili yazımız yayında...

Düzenli yürüyüş ile zayıflamak

Kadınlar ve erkekler kendilerine verilen vücudu iyi beslemek ve sağlıklı bir gelişim sürdürmek için ellerinden geleni yaparlar. Zayıflamak için de birçok yola başvurulur. Yemeğinize ve sağlıklı beslenmenize gösterdiğimiz önemi peki vücudun arzuladığını sinerjiye yani hareket enerjisine gösteriyor musunuz? Hem dünya hem madde hem de insan oğlunun sahip olduğu vücut organları hareket üzerine kurulmuştur. Hareket sayesinde enerji ortaya çıkmakta, faaliyetler yürümekte, değişiklikler meydana gelmektedir.
Başta ellerimiz, kollarımız ve gövdemiz için en etkili spor düzenli yürüyüş faaliyetleri oluşturmaktan geçiyor. Düzenli yürüyüş haftanın belirli zamanlarında ve belli saatlerinde vücudun esnekliğini korumak ve egzersiz faaliyetlerine alıştırmak amacıyla yapılan sistemli çalışmalardır. Düzenli yürüyüşe başlama programınızın ilk baştan belirlenmesi ya da en azından kafada planlanması gerekir. Program ve plan yapılırken gündelik işler ve iş hayatı da göz önünde bulundurulmalı, ilerleyen süreçte spor faaliyetlerinin aksamaması için gerekli önlem alınmalıdır.
Düzenli yürüyüş faaliyetlerine ilk başladığınızda mesafeleri kısa tutmalı, ilk haftayı vücudun alışma, esneme ve açılma süreci olarak belirlemelisiniz. Bazı spor yapanlar henüz 2.günlerinde kendilerini çok fit hissederler ve ağır yürüyüşlere başlamak isterler. Bu durum beraberinde sakatlanmalara, yılgınlıklara ve sorunlara neden olabilir. O yüzden düzenli yürüyüş sistemli ve yavaş yavaş planlanması gereken, uzun sürece yayılması lazım olan bir faaliyettir.
Yürüyüş yaparken teknolojinin verdiği nimetlerden de yararlanın. Artık mobil telefonlarda geliştirilen akıllı uygulamalar sayesinde kaç kilometre yürüdüğünüz, kaç kalori harcadığınız, kaç adım attığınız hesaplanabiliyor. Bu uygulamalar yürüyüşleri daha keyifli hale getiren ve bilinçli spor yapmanızı sağlayan uygulamalardır. Zayıflamak istiyorsanız verilerinizi ve kilo değerlerinizi sürekli güncel takip ederek, moral bozukluğuna mahal vermeden yürüyüşe devam etmelisiniz. Sağlıklı bir yaşam ve zayıflamak için düzenli yürüyüş öneriyoruz

Yorumlar

  1. Ben de yapmak istiyorum yürüyüş ama ya hava soğuk oluyor ya sıcak, ya işim çıkıyor ya yorgun oluyorum vs bir türlü uygun zaman ayarlıyamıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Her sabah düzenli yürüyüş yapıyoruz arkadaşlarla sağlıklı bir yaşam için, hem sohbet ediyoruz vakit geçiriyoruz.

    YanıtlaSil
  3. doğal bi yerde yürüyüş yapmak daha keyifli oluyor, doğayla içi içe.

    YanıtlaSil
  4. yazın sabahları sahilde yürürüm hep, denizin o sesi ve yürüyüş insana huzur veriyor.

    YanıtlaSil
  5. 1 sene boyunca düzenli yürüyüş yaparak epey zayıfladım 15 kilo verdim bir senede.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder