Lenf drenaj

Lenf drenaj
Kilo vermeye yardımcı, ödem için etkili çözüm olan lenf drenaj yazımızın konusu...
Lenf drenaj vücudun bağışıklık, savunma ve lenf sıvısının işlevlerini uygulayan bir sistemdir. Lenf, akkan olarak da bilinmektedir. Lenf drenaj diğer bir adıyla ‘Pressoterapi’ diye de anılmaktadır. Lenf sisteminin en önemli özellikleri arasında vücuttaki ödemin ve toksinlerin atılmasını ve dolaşım sistemini düzenlemesini sağlamaktır. Uzun süre boyu ayakta kalan kişiler, masa başında oturan kişilerde dolaşım bozuklukları meydana gelir. Bu bozukluk lenf dolaşımını etkiler ve birçok hastalık meydana gelir. Lenf drenaj uygulaması ile bu rahatsızlıkların yok edilmesi hedeflenmektedir. Lenf akışını sağlamak için egzersizin önemi büyüktür. Bunu sağlamak için de kasların hareket ettirilmesi gerekmektedir. Aşırı hareket lenf sıvısının çoğalmasına yardımcı olmaz bu yüzden egzersizi ne az ne çok uygulamakta fayda vardır. Günlük hafif egzersizler önerilmektedir.

Lenf drenaj masajı ve etkileri nelerdir?

Lenf drenaj masajı, en çok ödemi azaltmak için uygulanan bir yöntemdir. Uygulama sırasında yavaş, hafif ve ritmik bir şekilde cilde uygulanan bir masajdır. Kişinin lenfatik dolaşımını ve kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Dokular arasında birikmiş yağları lenf sistemi yardımıyla vücuttan atılır. Bu sayede selülit azalmaktadır. Hücrelere daha çok oksijen gittiğinden cilt canlı bir görünüm kazanır. Vücutta detoks etkisi sağlar ve vücut rahatlar. Uygulama yapılan bölgede incelme, deride sıkılaşma ve cilt kalitesinde düzelme meydana gelir. Çoğunlukla varis giderilmesinde de kullanılmaktadır. Lenf drenaj masajı ile kişinin bedeni toksinden, bakteri ve mikroplardan arındırılarak vücudumuzun direnç sistemini güçlendirmektedir. Bu sayede güçlenen vücut dış etkenlere karşı bir direnç gösterir.

Lenf drenaj yöntemi nedir?

Hastaya ince bir çorap giydirilerek ayaklar, bacaklar ve karın bölgeleri sarılmaktadır. Sonrasında cihaz çalıştırılır. Parmak uçlarından yukarıya doğru, belirli aralıklarla basınç uygulanır. Bu uygulama kişiye haftada 2 ya da 3 defa uygulanabilmektedir. Seans süresi genellikle 30 dakikadır.

Lenf drenaj fiyatları

İşlem yapılan kuruma göre 300-500 TL arasında değişmektedir.
Bu yazılar ilginizi çekebilir
Ödemle başa çıkmanın yolları nelerdir? - Ödem için bitkisel çay tarifi
Daha sıkı bir vücut için günlük yapılabilecek hareketler

Yorumlar