Papatya suyunun saça faydaları

saç bakımı
Saç problemleri tüm kadınların ortak derdi. Saç bakımı için faydalı unsurlardan olan papatya suyun önemi ve papatya suyunun saça faydaları yazımızda...

Papatya suyunun saça faydaları

Papatya suyu saçların rengini açmasıyla bilinmektedir. Oysa bunun yanında papatya yağı saçlarınız için adeta şifadır. Ancak unutulmamalıdır ki papatyaya alerjisi olan birçok insandan biriside siz olabilirsiniz. Bunun için kullanmadan önce papatyaya karşı alerjiniz olup olmadığını tespit etmelisiniz. Saçlara direk uygulanabilirken aynı zamanda papatya çayı da tüketmek etkili bir yöntemdir. Fakat papatya çayı tüketmek alerjik reaksiyona müsait kişiler için pek önerilmemektedir. Aynı zamanda rahatlatıcı özelliği olması hasebiyle de uykuya yol açabilmektedir. Bu sebeple eğer sınavınız, önemli bir görüşmeniz, odaklanmanız gereken bir durum varsa veya araba kullanacaksanız kesinlikle önerilmemektedir. Öte yandan hamile kadınlar için kesinlikle tavsiye edilmeyen papatya düşüğe neden olduğu tespit edilmiştir. Bir de son olarak kan inceltici, sulandırıcı ilaçlar kullananlar için de tavsiye edilmemektedir. Bunların dışında kullanabilen kişiler için papatya çayı günde 1 fincan yeterlidir.

Papatya suyunun saça faydaları

Saçlarınız için direk dışardan kullanmayı tercih ederseniz öncelikle yararlarından bahsetmek isteriz. Papatya suyu, saçların rengini açmasının yanı sıra saç köklerine bakım yapmaktadır. Saç derisinde yara çıkan kişiler için adeta çözümdür. Bunun dışında saçların kuruluğundan kaynaklı nefes alamamasından oluşan kepek problemini ortadan kaldırır. Aynı zamanda saçları parlaklaştırır ve canlandırır. Zayıflayan saç köklerini güçlendirerek saç dökülmelerini azaltır. Yüzdeki akneleri azaltabildiği bilindiği için kafa derisinde meydana gelen sivilceli, iltihaplı yaraları geçirmede etkilidir.

Papatya suyu nasıl kullanılır

Nasıl kullanılabileceğine gelecek olursak eğer, papatyayı demleyerek tüketebilirsiniz. Bunun dışında papatyayı su ile kaynatarak soğuduğunda direk olarak saçlarınıza yedirip saç diplerinize masaj yapabilir ve durulayabilirsiniz. Son olarak da papatya suyunu bir maske olarak kullanabilirsiniz. Özellikle saçlar için kilin ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur. Bu maskeyi yaparken kili papatya suyu ile kıvama getirip, lavanta yağı, badem yağı gibi yağlarla zenginleştirerek saçlarınıza maske olarak kullanabilirsiniz. Böylece saç için faydalı olan ürünlerin faydalarını tek seferde alabilirsiniz.

Yorumlar