Sağlıklı ve güzel bir cilt için yapılması gerekenler

Sağlıklı ve güzel bir cilt
Sağlıklı ve güzel bir cilt için yapılması gerekenler yazımızda...
Sağlıklı bir yaşam deyince insanların aklına pek çok şey gelebilir. Bunların başında sağlıklı bir beden gelir. Sağlıklı bir beden ilk anda akla gelip, söylenebilecek olanlardan ama bunların yanında elbette sağlıklı bir cildin de eklenmesi gerekir. Sağlıklı ve güzel bir cilt, kişinin olduğundan daha güzel, daha genç görünmesini sağlar. O zaman tam da bu noktada kimi kavramların altını biraz çizmek gerekir.

Sağlıklı ve güzel bir cilt nedir?

Yukarıdaki kavramın ne olduğunun biraz daha altını çizmek gerekir, temiz, gerekli bakımları düzenli olarak yapılan, gözenek tıkanıklığı, sivilce, siyah nokta gibi sorunların olmadığı, ne aşırı mat, ne aşırı parlak olan, ne sebeple olursa olsun cilt lekelerinin ve cilt tonu eşitsizliklerinin yaşanmadığı cilttir. Bu tür ciltler aynı zamanda yaşa bağlı oluşan kırışıklık, ciltte sarkma gibi problemlerin de yaşanmadığı cilt tipleridir. Bu tür cilt tipleri, zamansız ve yaşsız ciltler olup, porselen görünümündedirler. Fondöten, BB krem ve/veya pudra kullanmadan da kusursuz görünürler.

Nasıl kusursuz bir cilde sahip olunur?

Eğer siz de yukarıda ki sorunun yanıtını merak ediyorsanız sağlıklı ve güzel bir cilt için elbette yapılabilecek şeyler var ve insanoğlu istedikten sonra hiçbir şey olanaksız değil. İşte cilt tipine bağlı olmaksızın yapılabilecek olanlar:

Düzenli cilt temizliği

Cilt düzenli olarak makyaj yapılsın veya yapılmasın temizlenmeli. Temizleme için suyun yanında cilt tipine uygun olarak paraben ve parfüm içermeyen cilt temizleyiciler kullanılmalı.

Soğuk su ile yüz yıkama

Sabahları uyanıldığında mutlaka mevsim ne olursa olsun cilt soğuk su ile yıkanmalı. Bu hem cildi canlandırır hem de cildin erken yaşlanmasını önler.

Düzenli nemlendirici kullanımı

Cilt tipine uygun olarak mineral bazlı nemlendiriciler aksatılmadan kullanılmalı.

Sağlıklı beslenme

Sağlıklı beslenilmeli. 3 beyaz, yani un, şeker ve tuzdan uzak durulmalı. Bu besinler cildi erken yaşlandırır.

Kötü alışkanlıklardan uzak durun

Sigara ve alkolden uzak kalınmalı.

Düzenli uyku

Günde en az 7 saat kaliteli uyku alınmasına özen gösterilmeli.

Cilt bakımı

Cilt bakımı ihmal edilmemeli.

Bol su tüketimi

Bol bol su içmeli, hatta sabah uyanıldığında aç karnına bir bardak su içilmeli.

Yorumlar