Salyangoz kremi ve merak edilenler

Salyangoz kremi
Salyangoz kremi ve merak edilenler yazımızda...
Kadınlar güzellik söz konusu olduğunda, birçok kremi, maskeyi deneyip duruyor. Güzel görünmek yalnızca kadınların değil erkeklerin de önemli istekleri arasında yer alıyor. Buna istinaden, firmalar en kaliteli ürünü ortaya çıkarmak için çabalıyor, içinden çıkılmaz bir yarışa giriyorlar. Son zamanlarda daha ön plana çıkan bir krem var. Salyangoz kremi.

Salyangoz kremi ve merak edilenler

Salyangoz, kendi kendini yenileyebilen tek hayvandır. Bu özelliği sayesinde bıraktığı sıvıyı cilde sürdüğümüzde, içerdiği maddeler sayesinde cilt yenileniyor. Peki, ne maddeler içeriyor? Allantoin, elastin, vitaminler, kolajen ve glikolik asittir. Allantoin maddesi, vitamin, kalsiyum ve protein açısından oldukça zengindir. Yüzde, kırışıklıkları iyileştirmede, sivilce izlerini yok etmekte ve cildin daha güzel görünmesinde büyük rol oynuyor. Salyangoz kremi, her cilt tipine uygun olduğu gibi alerjen madde içermediği için cilde herhangi bir zararı da yoktur. İçerdiği bir diğer madde olan elastin ise cildin daha esnek olmasını sağlar. Kolajen ise cildi toplar ve sıkılaşmasına yardımcı olur. Glikolik asit ise ölü derilerin ciltten atılmasına, cildin temizlenmesine sağlar.
Eğer cildinizde geçmeyen yara izleriniz, güneş yanıkları ve kızarıklıklarınız, sivilce izleriniz, kırışıklıklarınız varsa veya yüzünüz kuru ve cansız görünüyorsa salyangoz kremini gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Yaralara sürerken tek dikkat etmeniz gereken şey, yaranın açık olmaması ve tamamen iyileşip kurumasıdır.

Peki, salyangoz kremini nasıl kullanacaksınız?

Salyangoz kremini kullanmadan önce yüzünüzü iyice temizlemeniz gerekmektedir. İyice temizlendiğinden emin olduktan sonra hafifçe kurulayıp, günde iki üç kez, özellikle yatmadan önce, ince bir tabaka halinde sürmeli ve cildinize iyice yedirmek için dairesel hareketlerle masaj yapmalısınız. Eğer gündüz kullanacak ve makyaj yapacaksanız, kullanmadan önce salyangoz kremini iyice cildinize yedirip, kurumasını beklemeniz gerekmekte. Kuruduktan sonra gönül rahatlığıyla makyajınızı yapabilirsiniz.

Yorumlar