Zeytinyağı saçta nasıl kullanılır?

zeytinyağı ile saç bakımı
Zeytinyağının vücuda faydaları saymakla bitmez peki Zeytinyağı saçta nasıl kullanılır? Sorunun cevabı yazımızda...
Zeytinyağı bir şifa kaynağı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Akdeniz kadınlarının güzelliğini buradan aldığı düşünülür ve sağlık açısından yararları da saymakla bitirilemez. Zeytinin kendinden sıkılarak elde edilen zeytinyağının doğal olması başta dikkat edilmesi gereken husustur. Yemeklerimizde, kahvaltılarımızda daima tükettiğiniz bu kalp, damar hatta bütün vücudunuzun dostu olan zeytinyağını saçınızda nasıl kullanabilirsiniz biraz bunlardan bahsedelim.
Öncelikle zeytinyağı alışkın olmayanlar için biraz keskin bir kokuya sahip gibi gelebilir. Özellikle sıcak aylarda dayanılması biraz daha zor hale gelebilir. Asitli bir içeriği olması da bunun üzerinde biraz etkili denilebilir. Yanmış, kurumuş, bakımsız kalmış, işlem görmüş saçlar için adeta mucizevi çözümler sunan zeytinyağını hem tek başına hem de diğer ürünlerle karıştırarak kullanabilirsiniz.
Acelenizin olduğu durumlarda banyodan 15 dakika önce her hangi bir karışım yapmadan direk saçınıza kökten uca yayıp parmaklarınızın içleriyle masaj yaparak kafa derinize yedirebilirsiniz. 15-20 dakika zeytinyağının kafada kalması için gayet yeterli bir süredir. Fazla kaldığı süre boyunca içindeki asitler nedeniyle saç derisini olumsuz etkileyebilmektedir. Bunun yanı sıra yağı sürdükten sora streç ile sarmamalı ve sıcağa maruz bırakmamalısınız. Bu yine kafa derinizi olumsuz etkileyecektir. Saçlarınızı yağdan arındırmak için kesinlikle defalarca şampuanlamamalı ve çok sıcak suyla banyo yapmamalısınız. Tırnaklarınız kesinlikle kafa derisine değmeden normal sıcaklıktaki suyu zeytinyağını saç iyice emdikten sonra az miktarda şampuanla saçlarınızı köpürtüp parmaklarınızın yumuşak yeriyle masaj yapmalı ve arındırırken bu şekilde arındırmalısınız.
Bir diğer yöntem iste zeytinyağını maske olarak kullanabilmenin en etkin yollarından biri olan 1 yumurta ile ve biraz bal ile bir karışım oluşturmak ve tercihe göre biraz avokado eklemek. Bu karışım yapıldığında saçınıza bomba gibi bir etki yaratmış olacaksınız. Fakat bu kadar ağır bir maskeyi ayda bir yapmalısınız. İçerisinde yoğun proteinler, vitaminler olan bu maske yine saçınızda 15-20 dakikadan fazla kalmamalı.

Yorumlar