Egzersiz öncesi ve egzersiz sonrası beslenme

Egzersiz ve beslenme
Egzersiz öncesi ve egzersiz sonrası beslenme hakkında bilmeniz gerekenleri okurlarımız için derledik...

Egzersiz öncesi ve egzersiz sonrası beslenme

Yaz aylarının gelmesiyle ısınan hava ile birlikte, insanlar, kışın aldığı kilolar için çözüm arayışına girerler. Bunun için ya spor salonuna gidilir, ya da uzman bir diyetisyenden destek alınır. Kilo vermek için özellikle spor salonu yolunu tutanlar için, egzersiz öncesi ve sonrası beslenmenin önemi hakkında öneri niteliğinde bilgiler hazırladık.

Egzersiz yapmadan önce daha kolay kilo vermek için nasıl beslenmeli?

Diyet ile birlikte sporun, kilo vermede başarılı sonuçlar elde edildiğini herkes tarafından bilinmektedir. Spor yaptığımızda, diyet olmazsa olmaz bir uygulamadır. Bunun için egzersiz yapmadan önce beslenme nasıl olmalı, bunun cevabı verilecektir?

Egzersiz Öncesi Beslenme Nasıl Olmalı?

Öncelikle egzersiz öncesi kasların hızlı enerji ihtiyacını karşılamak için, karbonhidrat, kaslara besin ve oksijen sağlamak için, az yağlı protein, kalp için, yararlı besin, vücut sağlığı için de sıvıya ihtiyaç olmaktadır. Egzersiz yapmadan önce beslenmenin önemli olduğu yadsınamaz. Beslenme öncesi bazı özelliklere odaklanmalıdır.
Düşük yağ alımı
Aşırı karbonhidrattan kaçınma
Yağsız protein tüketme
Lif oranı düşük tutma
Fazla sıvı tüketme
Spor yapmadan önce, bunlara dikkat edilirse, hem sağlıklı kilo verilir hem de rahat bir şekilde spor yapılabilir.

Egzersiz Yaptıktan Sonra Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Spor sonrası, vücudun ihtiyaç duyduğu mineral ve doku kaybını önlemek için, beslenme sonrası protein ve karbonhidrat alımına devam edilmelidir. Spor sırasında kas erimesinin azaltılması,
Protein dağılımını gerçekleştirme,
Eksilen karbonhidrat yeniden tamamlanarak, kaslara enerji sağlanması,
Vücuttan eksilen sıvının, vücuda yeniden girmesi sağlanarak kalp sağlığını sağlamak ve vücudu onararak egzersiz sonucu meydana gelen stresi azaltmak için bu önerilere dikkat etmek, spor sonrası hem kas erimesini engeller hem de sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur.

Yorumlar