İp atlamak zayıflatır mı?

İp atlayarak zayıflamak
İp atlayarak zayıflamak spor salonuna gitmeden evde rahatca yapılabilecek eğlenceli aktivite... İp atlayarak zayıflamaya ilişkin ayrıntılar yazımızda... Geçmiş yıllarda yapılan koşu, yüzme, jogging gibi sporların aksine, değişik spor branşları ile zayıflamak moda olmuştur. Son yıllarda kadınların yoğun ilgi gösterdiği, özellikle mankenlerin daha çok tercih ettiği ip atlamak, hem zayıflatan hem kalbi güçlendiren bir spor faaliyeti olarak dikkat çeker. Çocukluk dönemini hatırlatan ve zevkle yapılan ip atlama sporu, Amerika gibi ülkelerde kurs eğitimi ile gösterilir. Oldukça fazla tekniği vardır. Düz ip atlama, ters ip atlama, çapraz ip atlama, tek veya çift ayak üzerinde ip atlama bu tekniklerden birkaçıdır.

İp atlamanın vücuda kazandırdıkları

İp atlamanın, zayıflatma dışında da birçok etkisi vardır. Tüm kasların aynı anda çalışmasını sağlayan ip atlamanın vücuda etkileri şu şekilde sıralanabilir;

Koordinasyon gelişir

İp atlarken, vücut ile beyin arasındaki koordinasyon gelişir. Bu durum ise daha atik olmayı, hızlı düşünüp daha çabuk karar vermeyi sağlar. Yani beynin iki tarafını aynı anda çalıştıran bir egzersizdir.

Kalbi güçlendirir

İp atlama esnasında, kalp ritmi yükselir. Kalbin daha güçlü olmasında etkili bir spor faaliyetidir.

Yağ yaktırır

İp atlarken zıplamak, tüm bedenin aynı anda çalışmasını hatta yüzdeki yağların erimesini sağlar.

Bacak ve kalçaları şekillendirir

İp atlarken, bacak ve kalça kasları daha aktiftir. Yani bacak ve kalça şekillendirmek için önerilen bir egzersizdir. Ayrıca kalça ve bacaklardaki selülit görüntüsünü yok eder.

Kalori yakarsınız

İp atlarken, çok fazla kalori yakmak mümkündür. Spor salonuna gitmeye gerek bulunmadan, evde bedava yapılan bu egzersiz, size günde 1000 kalori yakma olanağı tanır.

İp atlarken nelere dikkat etmek gerekir?

Çıplak ayakla, ip atlanması önerilmez. Rahat bir spor ayakkabı giyinmek faydalı olacaktır. Ayrıca sert bir zeminde ip atlanması gerekir. Kısa sürede hamlamamak için, egzersizlere az tekrar ile başlamak ve tekrar sayısını yavaşça artırmak gerekir. Günde 15 dakika ip atlayarak başlayıp, zamanla bir saate çıkartmak mümkündür. Ayrıca her seferinde aynı teknik ile ip atlamak yerine değişik teknikler ile ip atlamaya başlamak, farklı kasların çalışması için faydalı olacaktır. Hem ucuz hem zevkli bir spor olduğu için, her insanın rahatça yapabileceği bir spor faaliyetidir.

Kaynak: http://www.rushporn.com/wife-porn/

Yorumlar