Temiz havanın sporda etkisi nedir?

Temiz havanın sporda etkisi
Temiz havanın sporda etkisi nedir? Sorusunun cevabı yazımızda...
Sıhhatli bir yaşam için gerekli olan en önemli şey havadır. İnsan beynine giden hava miktarı ne kadar temiz ve berrak ise vücudun sıhhati bir o kadar olumlu yönde etkilenir. Temiz hava içerisinde yapılan sporda insan yaşamını bir o kadar olumlu olarak etkilemiştir. Uzun bir yaşam için sporu temiz havada yapmak çok önemlidir. Yani kötü havalı bir alanda yapılan spor yarar yerine bazen havanın kötü olmasına paralel olarak fayda yerine zarar dahi verebilir. Bundan kaçınmak ve spor etkinliğini temiz hava olan yerlerde yapılmalıdır. Orman veya ağaçlık parklar oksijen açısında verimli alanlarda spor yapılmalı
Büyük şehirlerde spor yapmak yeni bir kültür olmuş durumda lakin pek faydalı değildir. Çünkü metropol alanlarında temiz hava sorunu ilk sırada yer almaktadır. Bunun yerine ağaçlık ve ormanlık alanlarda spor yapılmalıdır. Ve spor yaparken bedene çekilen hava her daim kaliteli olmalıdır. Bu yüzdendir ki birçok futbol kulübü takımları çalışma tesislerini ormanlık ve temiz hava olan yerlere yapmasını birinci sebebi de budur. Futbolcularda bu temiz hava alanında yaptıkları çalışmaktan faydalarını görmüşlerdir. Temiz havanın etkisi özellikle insana büyük faydası vardır sporu temiz hava ile yapmak en çok fayda alınmış bir etkinliktir.
Bu yüzden temiz havada spor yapmak ve oksijen seviyesinin yüksek olduğu alanları seçmek çok önemlidir çünkü spor yapmanın fayda alınabilecek kısmı temiz havada yapılması şartıdır. En çok faydası böyle görülecektir. Beynimiz temiz oksijen ile uyarılacak spor yaparken kaslarımız temiz hava ile kasılacak ve gelişimi etkileşimi daha verimli ve sağlıklı olacaktır. Son olarak konuyu özetlemek gerekirse kesinlikle ve kesinlikle spor yaparken temiz ve oksijen seviyesinin bol olduğu alanlar seçilmeli ve tercih edilmelidir. Yüksek alanlar ve ağaçlık ve ormanlık alanlarda spor yapılmalıdır.

Yorumlar