Dekorasyonda zemin nasıl döşenmeli?

zemin nasıl döşenmeli
Dekorasyonda zemin nasıl döşenmeli? Yazımızla ev iş yeri gibi mekanlarınız için döşeme seçerken yapmanız gerekenlerle ilgili bilgi edinebilirsiniz...
Dekorasyonda zemin ortamın derinlik algısına etki eden ferah veya kasvetli gösterebilen etkenlerdendir. Birçok zemin döşeme çeşidi bulunmaktadır. Ortamın ne için kullanılacağına, kişilerin zevk ve tercihlerine göre zemin döşemesi değişmektedir.

Hangi çeşit döşemeler mevcuttur?

Kullanacağınız ortama göre zemin döşeme unsurları halı, plastik zemin, laminant parke, taş zemin, lamine parke, masif parke, fayans, mermer, epoksi vb. dir. Kullanacağınız alan ıslak ve kuru alan olarak belirlendikten sonra güvenlik ve malzeme ömrü dikkate alınarak zemin döşeme seçimi yapılır.

Islak alan dekorasyonda zemin nasıl döşenmeli?

Banyo, bahçe vb. ıslak alanlarda genel olarak fayans veya mermer zemin döşemesi tercih edilir. Ayrıca zeminde nemden ıslaklıktan etkilenmeyen ürün seçilmelidir. Dekorasyon açısından bakıldığında birçok çeşitte doğal görünümlü, damarlı, renkli, desenli çok fayans ve mermer çeşidi mevcuttur. Ayrıca ıslak alanlarda kolay temizlenebilen ürünler tercih edilmektedir. Okul, hastane gibi dış alanlarda genelde plastik zemin kullanılmaktadır.

Kuru alan dekorasyonda zemin nasıl döşenmeli?

İç kuru alanlarda birçok modern, şık halı kilim modeli mevcuttur. Aynı zamanda ısı yalıtımına ve ev ekonominize de katkı sağlamaktadır. Parkeler dayanıklılıklarına göre çeşitlendirilmektedir. Lamina parkeler tamamen organik olmaları sebebi ile tercih edilmektedir. Masif parke ısı ve ses yalıtımına katkıda bulunan dayanıklı bir yapıdadır. Laminant parke özellikle evlerde leke tutmayışı, sert oluşu, uygun fiyatlı oluşu ve görünümü sebebiyle tercih sebebidir. Vinil dayanıklı, leke tutmayan, görsel olarak çeşitli renklere sahip bir üründür. Linolyum çevre dostu bir üründür, leke tutmaz iç mekanlarda sıklıkla tercih edilir.

Zemin dekorasyonunda renk ve model seçimi

Zemin seçiminde malzemenin uygunluğunun yanı sıra şık bir tasarım için zeminin rengi ve modeli de dekorasyonda etmektedir. Yüzeylerde kirliliğin belli olmaması açısında açık renk yüzeyler tercih edilebilir. Ayrıca sade açık renkli yer döşemeleri seçildiğinde alanda bulunan eşyalar ile ortama renk katılarak ferah bir ortam oluşturulabilir. Dış ortamlarda zeminlerde kullanım ömrü, dayanıklılık açısından desenli tercih edilebilecektir.

Yorumlar