Diş beyazlatma bleaching ve detayları

Diş beyazlatma bleaching ve detayları
Diş beyazlatma bleaching ve detayları yazımız yayında..

Diş beyazlatma bleaching ve detayları

Bleaching ile diş beyazlatma, klinik ortamda diş hekimi tarafından uygulanan bir diş beyazlatma yöntemidir. Gelişen teknoloji ile birlikte başarı oranı yüksek ve güvenilir bir yöntem olarak ön plana çıkmıştır. Yöntemi üç ana grupta toplamak mümkündür:

Kimyasal Bleaching

Fototermal Bleaching

Fotokimyasal Bleaching

Bleaching nasıl uygulanır?

İşlemi uygulamadan önce diş etlerini korumak için bir tabaka yapılır. Ardından diş hekimi beyazlatıcı kimyasal jeli diş yüzeyine uygular. Özel bir ışık düş yüzeyine tutularak bekletilir. Bu işlemin ardından diş yüzeyi temizlenir ve işlem tamamlanır. Genellikte tek seansın yeterli geldiği bu işlemde, dişlerin rengine göre seans sayısı artırılabilir. Diş beyazlığında kalıcılığı devam ettirmek isteyen hastalar için hastanın kendi uygulayabileceği yöntemler de vardır. Bunun için hekim, hastanın ağız ölçülerine göre dişlerin üzerine takabileceği kalıplar hazırlar. Hasta, bu kalıba ilaç yerleştirerek kalıbı 6- 8 saat arasında ağzında tutmalıdır. İşlem uzun süreli olacağı için genelde uyku esnasında yapılması önerilir. Tedavi ortalama 1- 4 hafta süre ile devam ettirilmelidir. Ancak bu uygulama hekim kontrolü dışında yapılacağı için risk faktörlerinin görülme ihtimali daha yüksektir.

Bleaching kimlere uygulanabilir?

Diş beyazlatma işlemi herkese uygulanabilir. Ancak bazı durumlarda tedavi etkisini göstermez. Bunun için diş hekimi tam bir ağız içi kontrolü yapmalı ve diş yapısının tedaviye uygun olup olmadığını incelemelidir. Eğer dişler sağlıklı ve diş yapısı tedaviye uygunsa tedavinin işe yaraması mümkündür. Tedavi bittikten sonra dişler her zaman eskisinden daha beyaz görünecektir ancak hastanın yaşam biçimine ve alışkanlıklarına bağlı olarak yılda 1- 2 defa işlemi tekrar etmesi pekiştirici bir etki sağlayabilir. İşlemin başarılı olması için ayrıca, hekimin kontrolü altında olmanız, kullanılan ilacın kalitesi, tedavinin uygulanma süresi, evde yapılan işlem için kalıp ağızdayken sigara tüketilmemesi de önemlidir.

Bleaching diş beyazlatma işlemi ücreti nedir?

Bleaching işlemi fiyatı 800-1200 TL arasında yaptırılan kuruma göre değişmektedir

Yorumlar