2018 küçük salon dekorasyonu

2018 küçük salon dekorasyonu örnekleri
2018 yılı henüz gelmese de çoğu mobilya firmasının 2018 ürünleri hazır. Bu yazımızda 2018 küçük salon dekorasyonu fikirleri ve örneklerine değineceğiz...

2018 küçük salon dekorasyonu


Salonlarınız için mobilya satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan birisi alınacak olan mobilyanın ölçüsüdür. Bazı mobilyalar az yer kaplayarak odanızı olduğundan daha ferah gösterebiliyorken bazı mobilyalar da olması gerekenden daha büyük ve hacimli olduğu için odanızı daha da küçük gösterebilmektedir.
Salonunuzu dekore ederken pek çok markanın 2018 yılı kataloğunda da dikkatinizi çekebilecek sade tasarımlara yoğunlaşmak daha iyi bir fikir olacaktır. Küçük alanlar için karmaşık çok aksesuarlı mobilyalar haddinden fazla göz yorduğu gibi daha kalabalık ve boğucu bir ortam yaratabilir. Elinizden geldiğince seçeceğiniz parçaların göz yormamasına özen gösterin. Bütün aksesuarların birbiriyle yarışır gibi gözükmesindense 1 ya da 2 parçanın gözleri üzerine çekmesi yetip de artacaktır.

2018 küçük salon dekorasyonu fikirleri

Küçük salonlarda mobilya alırken nelere dikkat edilmeli?

Kullanışlı ve konforlu olması en çok dikkat etmeniz gereken hususlardan birisidir. Bunun yanında fiyatının uygunluğu da mobilya seçerken kontrol etmeniz gereken diğer bir kriter. Salonunuz için seçeceğiniz ürünlerin kullanışlı olması, mobilyaların kumaşlarının rahatlıkla temizlenebiliyor olması, kullanılan malzemenin kalitesi vb. dikkat edilecek hususlardır. Ayrıca mümkünse akıllı mobilya denilen birkaç fonksiyonu bir arada bulunduran eşyalar gibi yerden tasarruf edebileceğiniz mobilyaları tercih etmelisiniz.
2018 küçük salon dekorasyonu

Küçük salon dekorasyonunda renklerin önemi

Salonunuza uygun dekorasyonu yapabilmeniz için renklere çok dikkat etmelisiniz. Bütün güzel, eşsiz, kaliteli parçaları bir araya getirseniz de renkler arasındaki o ahengi yakalayamamış iseniz çıkan sonuçtan muhtemelen hoşnut kalmayacaksınız. Mümkünse renklerin uyumuna kontrasına da dikkat ederek doğru seçimleri yapmaya özen göstermelisiniz. Renkler konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta da; Küçük bir odayı dekore ettiğimizi düşünürsek koyu tonda renkler odayı daha da küçük gösterebileceği gibi açık tonlarda kullanacağınız eşyalarla olduğundan daha geniş gösterebilirsiniz. Sonuç olarak sadece renklerle bile odanızda fark yaratmanız mümkün.

Yorumlar