Saç boyası seçimi ve saç boyarken dikkat edilmesi gerekenler

Saç boyası seçimi ve saç boyarken dikkat edilmesi gerekenler
Saç boyası seçimi ve saç boyarken dikkat edilmesi gerekenler yazımızda; evde saç boyamanın incelikleri, renk tuturma gibi konuların yanı sıra saç boyası markaları olan; L’oreal Creme Gloss, Garnier Nutrisse, Wella Koleston Perfect ve Voila hakkında bilgiler verdik...

Saç boyası seçimi ve saç boyarken dikkat edilmesi gerekenler

Saçlar hem kadınların hem de erkeklerin en önem verdikleri aksesuarlardan biridir. Özellikle de kadınlar saçlarına çok önem vermektedirler. Küçük yaşlardan itibaren başlayan saç şekillendirmeleri ileri yaşlara geldiğinde boya ile şekillendirmelere dönmektedir.
Kadınların genelde karşı cins için süslendiği sanılsa da bu fikir yanlıştır. Kadınlar öncelikle kendilerine olan saygısından ve özgüveninden dolayı saçlarına değer verip yeni şekiller denemek isterler. Bu da hem fiziksel hem de ruhsal olarak kadınlarda büyük değişimlere neden olur. Boya işlemi kadınların çoğunun uyguladığı bir işlemdir. Genelde kuaföre giden kadınlar bu konuda çok yüksek paralar ödemektedir. Bu nedenle saçını evde kendi boyayan kişi sayısı da oldukça fazladır. Bu şekilde sadece boyaya para verildiği için daha ekonomik olmaktadır.
Saç kesiminden sonra gelen en önemli nokta saç boyasıdır. Evde boyamak uygun olacaktır ancak bu aşamada hem seçilen boyanın kalitesi hem de yapılan boyama işleminin başarısı çok önemlidir. Yanlış boya ve renk tercihi ile yapılan kötü boyama işlemi kişinin görüntüsünü daha kötü bir duruma dönüştürmektedir. Bu da ruhsal olarak kendini iyi hissetmeye çalışan kişinin daha kötü bir duruma düşmesine ve masrafın daha da artmasına neden olmaktadır. Bu nedenle boya seçimine ve renk uyumuna dikkat edilmesi gerekmektedir.

Evde ilk defa boya yapacak kişiler için boya markaları

Evde saç boyamaya karar veren kişilerin ilk olarak yapması gereken iş, kendilerine en uygun boya markasını ve rengini seçmektir. Saç boyası % 100 doğal içerikten oluşmamaktadır. Bu nedenle genelde bitkisel içerikli boyalar daha çok kullanılmaktadır. Her boyanın içerisinde kimyasal maddeler vardır ancak bazı boyalarda bu kimyasal madde oranı daha az olmaktadır. Seçilecek olan boyanın hem saç tipine hem de ten rengine uyumlu olması gerekmektedir. Aşağıda bazı saç boyası markaları ve içerikleri hakkında bilgiler verilmiştir.

L’oreal

İçeriğinde amonyak bulunmayan boyanın krem formülü ile özellikle beyaz saçları çok etkili bir şekilde kapatmaktadır. Boyama sonrası saçlarda oluşturduğu yansımalar ile saçlara doğal bir görüntü kazandırmaktadır. Boya sonrasında 28 şampuanlamaya kadar da dayanıklıdır. Boyama sonrası için boya kutusunda verilen kremlerle saçlar daha canlı durmaktadır.
İlginizi çekebilir Loreal saç renk kataloğu

Garnier Nutrisse

İçeriğinde bulunan avokado yağları ve üzüm çekirdeği özleri ile tüm saçı korumaya almaktadır. Saç liflerini de koruyan boya, saçlarda yıpranmaya yol açmıyor. Boyanın özelliği ile saçlar uzun süre rengini korumaktadır. Garnier Olia ailesi saç boyaları amonyaksız içeriğiyle dikkat çekmektedir.
İlginizi çekebilir Garnier saç renk kataloğu

Wella Koleston Perfect

Renk çeşidi ile isteyen herkesin kendine uygun bir renk bulabileceği bir alternatif sunan Koleston, boya sonrasında saçları uzun süre büyük bir parlaklığa kavuşturmaktadır. İçeriğinde yer alan koruyucu maddeler ile saçları uzun süre de korumaktadır.
İlginizi çekebilir Koleston saç renk kataloğu

Voila

Saçlara tamamen doğal bir görüntü kazandıran Voila, boya sonrası bakım kremini de kutusunda hediye etmektedir. Zengin renk çeşidi ile kaliteli boya markalarından biridir.
İlginizi çekebilir Voila saç renk kataloğu

Palette

Bakım ürünleri alanında 45 yıllık bir deneyime sahip olan Palette firmasının saç ürünleri ve boyaları alanında kullanıma sunduğu pek çok ürünü bulunmaktadır.
İlginizi çekebilir Palette saç renk kataloğu

Evde saç boyarken dikkat edilmesi gerekenler

Evde saç boyamaktan korkan kişiler için dikkat edilmesi gereken belirli noktalar verilmiştir. Bu kurallara göre evde saç boyamak çok kolaydır.
Öncelikle açık tonlu saçları düzeltmek daha kolaydır. Saç boyaları kutuda göründüklerinden daha koyu olmaktadır. Saç rengi siyah olan veya koyu olan kişiler direkt olarak açık renkle saçlarını boylarsa pek hoş bir görüntü ortaya çıkmamaktadır. Bu kişilerin ya açıcı kullanarak saç renklerini açtıktan sonra açık renk boya uygulamaları ya da her boyamada bir açık rengi kullanarak yavaş yavaş saçlarının rengini açmaları gerekmektedir. İlk kez saçını boyayacak olan kişiler kendi doğal saç renklerinden birkaç ton koyu ya da açık rengi kullanabilirler. Daha fazlası kötü durmaktadır.
Regl dönemimdeki kadınların hormonal dengesi değiştiğinden saç boyası kullanması tavsiye edilmemektedir.
Hamilelerin hamilelik dönemlerinin ilk üç ayı ve son ayı saçlarını boyaması önerilmemektedir.
Çoğu saç boyası amonyak içermektedir amonyağa alerjisi olanların saç boyası kullanırken amonyaksız ürünleri tercih etmesi gerekmektedir.
Saçı boyamadan önce saçları köpük, sprey, jöle, briyantin gibi saç şekillendiricilerden arındırılmalıdır.
Saç boyanızı beğenmezseniz yeniden saçınızı boyamak için en az 3 hafta beklemeniz gerekmektedir.
 Saç boyası seçimi ve saç boyarken dikkat edilmesi gerekenler 2

Evde saç boyama renk tutturma

Evde saç boyama blog yazarlarının sıklıkla değindiği konulardan; Boyama işleminden önce eski bir tişört giymenizi öneriyoruz. Havlu ya da bir örtü ile ensenizi koruyabilirsiniz.
Boyama öncesinde boyanın teninize işlememesi için alnınızın üst kısmına saç dibinize saçınıza deydirmeden bir miktar krem ya da vazalin sürün.
Bu işlemleri yaptığınız halde cildinize boya bulaştıysa; Şampuanlı veya sabunlu suyla ıslatılmış pamukla temizleyebilir, sigara külü, ya da boya lekelerini çıkartıcı kozmetik ürünler de kullanılabilirsiniz.
Eğer saçınız toka tutmayacak şekilde kalın ve gürse yedekte olması açısından 2 kutu boyayı hazır ederseniz duruma göre boyayı arttırabilirsiniz. Genel olarak kutu içeriğinde 1 paket ikili eldiven, oksiden losyonu, boya tüpü ve şampuan çıkmaktadır.
Boyayı oksiden losyonunun içine sıkıp çok iyi şekilde çalkalayın.
Saçı ortadan ayırırarak, orta hattan boyama işlemine başlayın. Daha sonra saçı dörde bölecek şekilde kulaklar üzerinden ikiye bölün ve yeniden boya sürün.
Saçı önden ayırdığınız bölümden bir tutam alıp diğer tarafa atın ve boyama işlemine devam edin ve saç diplerine boyayı iyice yedirin.
Uçlara geçmeden önce diplerin boyayı iyice alması için 15-20 dakika kadar bekleyin.
Uçlara boya sıkıp elinizle yedirerek sürün aralara boyaların girdiğinden emin olmak için mıncıklar gibi saç tellerini aça aça kontrol edin.
Doğru bilinen yanlışlardan biri tarakla diplerdeki boyayı uçlara doğu akıtmaktır. Bunu asla yapmayın. Ayrıca diplere çok sert şekilde masaj yapmayın.
Bu şekilde de 15-20 dakika daha bekleyin. Ve saçınızı yıkayabilirsiniz.
Saçınızı boyadıktan sonra yıkarken önce şampuan kullanmadan boyası akması için durulayın ve ardından paketin içinden çıkan şampuan ile yıkayın normal şampuan kullanmayın.
Saçınızı kurulamak için ilk yıkamadan sonra havlu kullanmadan direkt saç kurutma makinesi ile kurutun.
Saç boyası ile kaşınızı da boyamayın bu işlem için özel kaş kirpik boyaları kullanabilirsiniz.
Artık siz de "Evde saç boyama kadınlar kulübü" üyesisiniz :)

Yorumlar

  1. Saçımı kuaförde boyatıyorum artık, evde kendim boyamaya çalıştım
    beceremedim. :(

    YanıtlaSil
  2. doğal saç renginize yakın açık ya da koyu renkleri seçin derim, sarışınken gidip kahverengiye boyatmak yakışmıyor. Ton değişimi yapılabilir ama dediğim gibi doğal saç rengine göre.

    YanıtlaSil
  3. saçımı ilk defa boyatıcam evet boyatıcam :) kendim denemeye korkuyorum şimdilik sitenizdeki önerileri de dikkate alıcam.

    YanıtlaSil
  4. Hazır saç boyaları ile evde saç boyamak gerçekten çok basit şimdi, ben hep kendim boyuyorum saçlarımı.

    YanıtlaSil
  5. Doğal saç boyalarını tercih ediyorum ama kimyasal boyalara oranla daha çok bekletmek zorunda kalıyorum saçımda.

    YanıtlaSil
  6. ben de saçlarımda değişiklik istiyorum ama evde kendim uğraşmaktan vazgeçtim güvenemiyorum kendime.

    YanıtlaSil
  7. Saçım uzun ve kalın olduğundan, iki kutu kullanıyorum renk tonlarından.

    YanıtlaSil
  8. Saçı boyadıktan sonra boyanmış saçlar içi şampuanlar var onlardan kullanın. Normal şampuanlar boyanın rengini açabilir.

    YanıtlaSil
  9. Cilde boya bulaşmaması için ben de vazelin kullanıyorum, en güzel çözüm bu.

    YanıtlaSil
  10. Bekletme süresini ayarlayabilsem kendim boyucam ama ya çok açık oluyor ya çok koyu.

    YanıtlaSil
  11. Doğru düzgün bi kuaför bulunca ilk fırsatta ben de boyatıcam :))

    YanıtlaSil
  12. Saç renginize yakın renkte boyayın, açıksa birden koyu yapınca tuhaf kaçıyor.

    YanıtlaSil
  13. Saydığınız 4 markadan loreali tavsiye ederim ben soran olursa 5 yıldır kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  14. Valla dediğiniz gibi ben karşı cins için değil kendim için boyuyorum saçlarımı :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder