Uçuk için doğal tedavi yöntemleri

Uçuk
Tıpta Herpeks Simplex adı verilen uçuk, oldukça yaygın bir hastalıktır. Bağışıklık sisteminin düşmesi sonucunda, vücuda giren bir mikroptan kaynaklanır.
Fakat her evde bulunan bazı doğal ürünler ile uçuk tam çıkmadan önlem alınabilir...

Uçuk için doğal tedavi yöntemleri

Tıpta Herpeks Simplex adı verilen uçuk, oldukça yaygın bir hastalıktır. Bağışıklık sisteminin düşmesi sonucunda, vücuda giren bir mikroptan kaynaklanır. Yemek yerken, konuşurken acı veren uçuk, görüntü olarak ta kişiyi rahatsız eder. Tedavisi ise antibiyotik içeren merhemler ile yapılır. Hatta bazen sık tekrarlayan uçuklarda, ağız yolu ile alınan antibiyotikler kullanılmaktadır. Uçuk mikrobu, vücuda girdikten sonra tedavi edilse dahi bazı dönemlerde tekrar çıkar. Dengeli beslenerek, bağışıklık sistemini güçlendirmek uçuk çıkmasını önlemektedir. Fakat her evde bulunan bazı doğal ürünler ile uçuk tam çıkmadan önlem alınabilir.

Uçuk mikrobunda etkili bitkiler

Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak, uçuk mikrobunda etkili bitkiler arasında yer alır. Bir diş sarımsağı ezerek, uçuk çıkan bölgeye sürmek faydalı olur. Sarımsak, henüz tam çıkmamış uçuğun, tamamen çıkmasını önler.
Mikroplu yaralar için kullanılan karbonatta, uçuk tedavisinde faydalıdır. Bir kâseye bir çay kaşığı karbonat dökülerek, üzerine limon sıkılır. Karışım hafifçe kabaracaktır. Karbonat ve limon karışımı, tam uçuğun üzerine gelecek şekilde sürülmelidir. Kenarlara taşan karışım, cildin tahriş olmasına neden olabilir.
Uçuk çıkmaya başladığı anda, ısıtılan bir çay kaşığı, uçuğun üzerine tutulur. Hafif yakan kaşık, uçuk mikrobunun dağılmasını sağlar. Uçuğun, buz ile tedavisi de mümkündür. Fakat henüz çıkmadan kullanılmalıdır. Uçuk çıkacağı hissedilen bölgeye, 5-6 dakika buz tutulur. Buz sayesinde, uçuk henüz çıkmadan kaybolacaktır.

Bağışıklık sisteminin düşmesi uçuk oluşmasına neden olur

Bağışıklık sistemi düştüğünde, birçok hastalık ortaya çıkar. Bunlardan biride uçuktur. Her gün düzenli olarak et, balık, süt, yumurta gibi doğal protein kaynaklarından tüketmek, mevsime uygun meyve ve sebzelerden tüketmek bağışıklık sistemini güçlü tutar. Yeşil yapraklı sebzelerin içeriğinde, bolca vitamin vardır. Ispanak, marul, roka, gibi sebzelerden bolca tüketerek, uçuktan korunmak mümkündür. Yine soğan ve sarımsak, yemekler dışında çiğ olarak tüketilmesi gereken besinler arasında yer alır. Bol su içmek, ayrıca yeşil çay, papatya çayı ve adaçayı her gün düzenli olarak tüketmek gerekir. Beslenmede alınan bu önlemler sayesinde, uçuk mikrobunun tekrar belirmesi önlenebilir.

Yorumlar