Fındıklı un kurabiyesi tarifi

Fındıklı un kurabiyesi
Evlerde misafir geldiğinde çayın yanına kolay yapılabilecek yiyecekler tercih edilir. Fındıklı un kurabiyesi de bu yiyeceklerden biridir. Yapımı kolay, oldukça lezzetli olan bu tat her ev hanımı tarafından kolaylıkla yapılabilir...

Fındıklı un kurabiyesi tarifi

Fındıklı un kurabiyesi yapmak için gerekli olan malzemeler

250 gram tereyağı
3,5 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
1 su bardağı kırılmış fındık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Pudra şekeri

Fındıklı un kurabiyesinin yapılışı

İlk olarak ince ince kırılmış olan fındıklar kavrulur ve soğutulmaya bırakılır. Daha sonra bir kabın içerisine margarin, pudra şekeri, kavrulmuş fındıklar, vanilya, kabartma tozu ve un eklenerek yoğrulmaya başlanır. Oluşturulan karışım yumuşak bir hamur kıvamını alıncaya kadar yoğrulur. Daha sonra elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Koparılan parçalar avuç içinde ezilir ve önceden yağlanmış olan tepsiye dizilir. Tepsinin içerisine yağlı kağıt serilmesi gerekir.

Fındıklı un kurabiyesinin pişirilmesi

Yağlı kağıtlardan kaplanış tepsinin içine dizilen kurabiyeler pişirilmek için fırına verilir. Fırın önceden ısıtılır. Daha sonra 160 dereceye ayarlanarak tepsi fırına sürülür. Kurabiyeler 20 dakika fırında pişirilir. Kurabiyeler hafifçe pembeleşene kadar beklenir. Eğer kurabiyeler pembeleşene kadar fırında kalmazsa kurabiyeler çığ kalır. Pembeleşen kurabiyeler fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilir ve kurabiyeler servise sunulur.

Fındıklı un kurabiyeleri neden tercih edilmeli

Fındıklı un kurabiyesi yapılışı bakımından oldukça kolaydır. Güzel anlatılmış bir tarif ile herkes bu nefis tadı oluşturabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken püf nokta kurabiye yapılırken verilen ölçülerin tarif listesindeki ile birebir aynı olması gerekir. Aksi takdirde kurabiyenin tadı lezzetli olmaz.
Çayın, kahvenin yanına kolayca yapılmasından dolayı tercih edilen fındıklı un kurabiyesi tadanlar tarafından çok beğenilmektedir. Ağızda kolayca dağılan yapısı nedeniyle de sıkça tercih edilen fındıklı un kurabiyesini dileyen evde kendi yapar isteyen ise pastane yardımıyla elde edebilir.
Fındıklı un kurabiyesi tarifleri birbirine benzemektedir. İnternet üzerinden yemek tarifi veren sitelerde bu tariflere ulaşmak oldukça kolaydır. Tarif elde edildikten sonra yapılması gereken malzemelerin hazırlanması, kurabiye hamurunun oluşturulması, elde edilen kurabiyelerin güzelce pişirilmesi ve bu işlemler başarıyla yerine getirildikten sonra misafirlere veya ev halkına servis edilmesidir. Aniden gelen misafirlere karşı en büyük yardımcınız çayınızın kahvenizin yanında enfes tat ve kokusuyla fındıklı un kurabiyesi olacaktır.
Afiyet olsun...

Yorumlar