Alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken 5 İpucu

Alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler
Alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken 5 İpucunu derledik...

Alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken 5 İpucu

Alışveriş yaparken aslında hepimizin bir stratejisi oluyor genelde örneğin bazıları alışveriş listesi yapmayı doğru buluyor, kimisi fiyat karşılaştırması yapmayı, kimisi alışveriş merkezleri yerine pazarları ve mahalle bakkallarını tercih ediyor. Alışveriş ne kadar basit gibi görünse de aslında hayatımızın bir düzende olmasını sağlıyor örneğin bir kadın ömrünün sekiz yılını alışveriş yaparak geçiriyormuş. O halde alışveriş yaparken dikkat etmemiz gereken şeyler de var.
Alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken ipuçları

Alınacak ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat edilmeli

Son kullanma tarihi geçmiş ürün ilk olarak sağlığımızı tehlikeye atacaktır. Aynı zamanda paramız da çöpe gitmiş olacak.

Alışveriş listesi yapılmalı

Alışveriş merkezleri, marketler ve benzeri yerler yüzlerce ürünü bünyesinde bulundurduğundan o an cazip gelen şey bütçemizi sarsar ve gereksiz bir harcama yapmamızı sağlar. Bununla birlikte ne almamız gerektiğini unutup zamanımızı da boşa harcarız.

Aldığımız ürün tekstil ürünüyse mutlaka denenmeli

Denemeden alınan ürünler dolabımızda her zaman gereksiz yer kaplar ve daha sonra ne yazık ki giyilmeden elden çıkartılır. Bunun önüne geçmek için mutlaka alacağımız tekstil ürününü denemeli büyük ya da küçük almamalıyız. Zayıflarsam giyerim gibi cümleler cüzdanımızı sarsmaktan başka bir şey yapmaz.

Tekstil ürünleri için sezon sonu alışveriş yapmak avantaj sağlar

Sezon sonları her zaman sezon ürünlerine göre daha ucuz olmaktadır. Biraz bekleyip aynı ürünü neredeyse yarı fiyatına almak mümkün olabilir.

Alışveriş tamamlandıktan sonra fiş almayı unutmayın

Aldığınız ürün ne olursa olsun alışveriş sonrasında fişinizi almayı unutmayın çünkü aldığınız şeyin defolu, sorunlu, son kullanma tarihi geçmiş olma ihtimali olabilir. Fişleri almak hatta uzunca bir süre saklamak her zaman kârlı olacaktır. Unutmayın fiş olmadan değişim, iade gibi işlemler yapamazsınız.

Yorumlar