Doğum sonrası karın sarkması

Karın sarkması
Doğum sonrası karın sarkması tüm annelerin hayatlarının bir bölümünde mutlaka yaşadığı bir problemdir. Bu problemle ilgili yazımız ile karın sarkması ve karın yağlanmasıyla ilgili bilgiler verilmektedir...


Doğum sonrası karın sarkması

Yeni doğum yapan kadınların, karın bölgesinde sarkmalar kaçınılmazdır. Doğumdan önce spor yapan kadınlarda dahi göbek deliği çevresinde bir miktar kırışık deri oluşur. Bu bölgeye, doğumdan sonra ilk 6 ay müdahale edilmez. Çünkü emzirme döneminde anestezi ile yapılan işlemler, bebeğin süt kanalı ile etkilenmesine neden olur. Süt verme döneminin sonunda yapılacak işlem, liposuction ile yağ almak veya cerrahi müdahale ile göbek bölgesinin şekillendirilmesidir.


Doğum sonrası karın bölgesinde yağlanma

Doğumdan sonrası karın bölgesinin şekil alması 6-8 ay sürer. Bu dönem içinde, hamilelik sırasında alınan fazla kilolar yavaşça verilir. Fakat 6-8 ay sonra tüm beden normal kilosuna dönmesine rağmen karın bölgesindeki yağlanma devam ediyorsa; yağlar, liposuction ile alınır. İşlem hastanede yatmayı gerektirmeyen lokal anestezi ile 1-2 saat içinde tamamlanan bir işlemdir. Günümüzde geliştirilen teknolojik liposuction ile yağ alınan bölgedeki ağrı ve şişlikler minimuma indirilmiştir.

Doğum sonrası karın bölgesinde sarkma

Doğum sonrası sarkma, genellikle göbek deliğinin çevresinde yoğundur. Bu bölgeye cerrahi müdahale yapılması gerekir. Çünkü hamilelik sırasında, karın derisi gevşer. Doğum sonrası ise gevşeyen deri, eski sıkılığına kavuşamaz. Doğum sonra kilo verilse dahi, deri fazlalığı göbek bölgesinde çirkin bir görüntü oluşturacaktır. Sezaryen ile doğum yapan kadınlarda sarkan deri dikişleri, sezaryen dikişleri ile birleştirilir. Mini karın germe olarak adlandırılan işlem, tam karın germe işleminden daha kolay ve acısızdır.

Doğum sonrası karın bölgesinde yağlanma ve sarkma

Doğumdan sonra karın bölgesinde, yağ fazlalığı ve sarkma mevcutsa, bu bölgeyi kombine operasyon ile şekillendirmek gerekir. Kombine karın şekillendirme; operasyonda ilk işlem liposuction ile yağların alınmasıdır. Ardından gerekli durumlarda karın bölgesindeki gevşeyen kaslar yaklaştırılır ve sarkan deri cerrahi işlemler ile çıkartılır. Yani karın bölgesi komple şekillendirilir. Operasyon 1-3 saat sürer. Hastanede kalma süresi ve iyileşme, diğer işlemlere göre daha uzundur. Fakat karın bölgesinin komple şekillenmesi, oldukça memnuniyet vericidir.
Kombine karın şekillendirme; doğumdan 8-12 ay sonra yapılması gereken işlemdir. Çünkü operasyon sonrasında bebek emzirme ve bebek bakımı 15-20 gün aksar.

Yorumlar