Siyah elbiseye uygun makyaj önerileri

Siyah elbiseye uygun makyaj
Kadınlar tarafından, sadeliği nedeniyle kurtarıcı renk olan siyahın elbise seçiminde ilk sıralarda olduğu kuşkusuz bir gerçek. Siyahı çekiciliğini makyajınızla gölgelememeniz için siyah elbise ile nasıl makyaj yapanileceğinize dair ipuçları yazımızda...

Siyah elbiseye uygun makyaj önerileri

Konu giyim olduğunda, siyah rengin kadınlar için farklı bir yeri vardır. Pek çok modacı, her kadının dolabında siyah bir kurtarıcı elbise olması gerektiğini tavsiye etmektedir. Makyözlerin bu konudaki güzellik tavsiyesi ise; iddialı elbiselere duru makyajlar, sade kıyafetlere ise iddialı makyajlar yapılması yönündedir.
Öncelikle cildinizi makyaja hazırlamakla başlamanız gerektiğini unutmayın. Pek çok farklı markanın başarılı makyaj bazları ya da kamuflaj paletleri bulunmaktadır. Hazırlığın ardından cildinize uygun fondöteni seçtiğinizden de emin olmalısınız. Yaşınıza, cildinizin yapısına ve rengine uygun malzemeler kullanmanız, sizi en iyi sonuca götürecektir.

Dramatik dudaklar ön planda!

Siyah elbise ile en fazla tercih edilen ruj rengi; kırmızı ve tonlarıdır. Siz de kırmızı rujun vazgeçilmez olduğunu düşünüyorsanız; abartılı bir göz makyajından kaçınmalısınız. Kırmızı rujun dezavantajı çabuk dağılmasıdır. Rujunuzu sürmeden önce, dudak kenarlarına uygulayacağınız şeffaf renkli bir pudra ile rujunuzun dağılmasını engelleyebilirsiniz. Rujunuzun daha kalıcı olması için ise, öncesinde dudağınıza benzer renkte bir ruj kalemi sürdükten sonra rujunuzu uygulamalısınız.


Çarpıcı Bakışlar!

Eğer tercihiniz gözlerinizin ön planda olması yönünde ise; dudaklarınızı kamufle etmeniz gerektiğini unutmayın. Siyah elbise ile en fazla tercih edilen tonlar arasında buğulu tarzda uygulanan siyah ya da kahve tonları yer almaktadır. Bu durumda pembe ya da şeftali tonlarında bir ruj tercih edebilirsiniz.
Eğer ışıltılı olan şampanya ya da altın gibi renkler tercih ediyorsanız; bronz tonlarda allık bu tarz bir makyajı tamamlayacaktır. Gölgeli olarak uygulanan gümüş renkler ise kalın ve belirgin eyeliner kullanımı ile gözlerinizi büyük ölçüde ön plana çıkarır. Unutmayın ki güzellik anlayışı değişkendir. Dramatik görünümlü kırmızı dudaklar ile çarpıcı bakışlar arasındaki kararı verirken, kendinizi nasıl daha güzel ve daha rahat hissedeceğinizi düşünmelisiniz.

Yorumlar