Uzun ve sağlıklı saçlar için doğal çözümler

Uzun ve sağlıklı saçlar
Uzun ve sağlıklı saçlar için doğal çözümler sunduğumuz yazımız güzellik bölümümüzün yeni yazısı..

Uzun ve sağlıklı saçlar için doğal çözümler

Cilt bakımı için yapılan pek çok maske ve bakım kürleri vardır. Bunların yanında saç ve bakımı da oldukça önemli bir yer kaplamaktadır. Güzellik için dikkat edilmesi gereken bölgelerden birisi olan saç için pek çok doğal tedavi yöntemi bulunmaktadır. Özellikle saçtaki amino asitlerin canlanması ve B vitamini ile beslenmesi gerekmektedir. Bu vitaminlerin ortaya çıkması için gerekli olan şey ise protein takviyesidir. Hem vücut hem de saç bakımı için doğru şekilde vitamin alımı yapılmalıdır. İçeriğinde bol protein olan besinler ise, fasulye, balık, yoğurt, ciğer gibi pek çok besindir. Bu besinlerin düzenli bir şekilde alınması vücudun doğru bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda doğru ve düzenli beslenme ile saçlar daha sağlıklı uzamaya başlar.

Saç bakımına özen gösterin

Saçınızı her yıkadıktan sonra mutlaka tarayın. Karışan saçlar açılmazsa daha kötü bir hale gelerek kesime bile neden olabilir. Bundan dolayı mutlaka saç kremi kullanarak tarama işlemini yapın. Aynı zamanda saçınızı tarayacağınız tarak da çok önemlidir. Seyrek dişleri olan tarakların kullanımı saçları kırmadan taramanızı sağlar. Fırça tipli taraklar ise saçların kırılmasına ve yıpranmasına neden olmaktadır. Aynı zamanda daha fazla saç dökülmesi de görülmektedir. Bunun yanında günde yaklaşık 8 ila 9 bardak arası su içmeyi ihmal etmeyin. Su içerisindeki mineraller ile saç diplerini besleyerek saçın daha iyi bir şekilde uzamasını sağlar.

Saç için doğal tedavi yöntemleri

Saçınızın gücünü arttırmak için soğanı kaynatarak suyunu çıkartın. Daha sonra bu suyu saç derisine masaj yaparak uygulayın. Bu uygulama seyrek ve çok dökülen saçlar için bakım yapacaktır. Saçların daha sağlıklı ve gür bir şekilde çıkmasını sağlar.
Başka bir saç tedavisi olan kına ise saçı beslemektedir. Yaklaşık 1 çay bardağı kadar kına tozunu alarak içerisine yumurta sarısını dökerek iyice karıştırın. Daha sonra yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar Hindistan cevizi yağı ekleyin. Saçınıza dipten uca uygulayarak yaklaşık 4 saat kadar kapalı bir şekilde bekletin. Ardından saçınızı soğuk su ile yıkayarak temizleyin.

Besleyici bakım maskesi

Evde doğal malzemeler ile yapacağınız bakım kürleri diğer ambalaj ürünlerinden daha etkili ve faydalıdır. Bir kase içerisine 1 tane yumurta, 4 damla zeytinyağı ve 3 tatlı kaşığı balı ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra masaj yaparak saçınıza uygulayın. 30 dakika kadar beklettikten sonra ılık su ile yıkayın.

Yorumlar