Köpek saldırısında ne yapmak gerekir?

köpek saldırısı
Çoğu kadın köpeklerden korkak bu korku çoğu zaman yersiz olsa da bazen saldırgan köpeklerle karşılaşabilirsiniz. Bu yazımızda köpek saldırısında ne yapmak gerekir? Sorusuna cevap arıyoruz.
Köpekler aslında oldukça sakin ve insan canlısı hayvanlardır. Köpeklerin insanlara yaklaşmasındaki temel amaç oyun oynamaktır. Ancak dışarıda keyifli bir yürüyüş yaparken saldırgan bir köpeğe denk gelmiş olabilirsiniz. İster köpekleri sevin, isterseniz köpekleri sevmeyin, eğer bir saldırıya uğrarsanız endişelenmemeniz ve korkmamanız imkansızdır. Peki köpek saldırısı durumunda ne yapmanız gerekmektedir. Köpeğin saldırmaması için nasıl davranmak gereklidir. Ya da saldırıyı engelleyemediyseniz saldırı anında ve sonrasında ne yapmanız gerekmektedir.

İşte bir köpeğin size saldırması durumunda yapmanız gerekenler

Panik yapıp kaçmayın

Köpekler panik duygusunu hissederler. Eğer çığlık atar ve kaçmaya başlarsanız köpek kendisini tehlikede hissedebilir. Bu yüzden kaçmanız size saldırma ihtimalini güçlendirir. Zaten köpekten kaçmanız bir işe yaramayacaktır çünkü köpeklerden hızlı koşmanız neredeyse imkansızdır.

Köpekle göz teması kurmayın

Yolda yürürken bir köpeğin size hırlayarak yaklaştığını görürseniz ellerinizi yanlara indirin ve dimdik, hareketsiz durun. Ancak şunu asla unutmayın, köpekle göz teması kurmamanız gerekmektedir. Köpekle göz teması kurmamak için gözlerinizi başka tarafa çevirin. Köpeğin ilgisini kaybetmesini sağlayabilirsiniz.

Köpeği kovmayın

Ayaklarınızla ya da ellerinize köpeği kovmamaya çalışın çünkü köpek bu hareketleri bir tehdit olarak algılar ve size saldırır.

Yüksek bir yere çıkmayı deneyin

Köpeğin size ulaşamayacağı bir yüksekliğe çıkmayı deneyin. Koşarak kaçmayın, eğer köpek size sadece oyun oynamak için yaklaştıysa bu kendisini tehlike altında hissetmesine yol açar.

Köpek savar edinin

Köpekler insanların duyamayacağı ses frekanslarındaki sesleri de duyabilir köpek fobiniz varsa bunun için özel olarak satılan ve sadece köpeklerin duyabileceği yüksek ses çıkartan 100 TL civarı fiyatla satılan köpek savar cihazlarından edinebilirsiniz. Bu cihazları kullanırken zararsız köpekleri rahatsız etmemeyi unutmayın.

Köpek saldırdıysa

Eğer köpeğin saldırmasını engelleyemediyseniz köpekle göz kontağı kurmamaya çalışarak köpeğin burnuna, kafasına ve kafasının arkasına vurun. Özellikle burunlarından oldukça hassastırlar.

Yorumlar

  1. Yerden taş alır gibi yapın, köpek size doğru geliyorsa kaçar zaten.

    YanıtlaSil
  2. Köpek havlıyorsa sizi görünce kaçmayın kaçtıkça peşinizden gelir.

    YanıtlaSil
  3. Köpek gördüğünüzde uzun süre gözüne bakmayın :)) hayır ben baktım havlamaya başladı ondan :)

    YanıtlaSil
  4. Saldıracak köpek kendini az çok belli eder, mümkünse yolunuzu değiştirin.

    YanıtlaSil
  5. Köpekler kediler gibi her yere atlayıp giremezler, yüksek bi yer bulup yavaş yavaş kaçmaya bakın.

    YanıtlaSil
  6. çığlık atmaya kalkışmayın, daha fazla havlıyorlar ve daha fazla korkuyorsunuz bu sefer.

    YanıtlaSil
  7. çantanız bavulunuz falan varsa köpek saldırırken kendinize siper edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  8. köpekle sakın ama sakın göz teması kurmayın en önemlisi bu.

    YanıtlaSil
  9. sakin olmaya bakın panik yapmak iyi değildir. çoğu köpek bi şey yapmaz havlayıp durur sadece.

    YanıtlaSil
  10. Deniz kenarındaysanız bel hizanıza gelene kadar denize girmek köpek saldırısından kurtulmak için bir alternatif olabilir :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder