Tüp bebekte düşük yapma ihtimali yüksek midir?

Tüp  bebek
3 yazılık tüp bebek serisinin ilk yazısında tüp bebek tedavisi süreci ve ücretleri yer almıştı serinin ikinci yazısında Tüp bebekte düşük yapma ihtimali yüksek midir? Sorusuna cevap arayacağız.

Tüp bebek meselesi artık ülkemizde azımsanamayacak büyüklükte bir sektör haline gelmiş ve normal yollarla bebek sahibi olamamış kişilerin artık en sık başvurduğu yöntemler arasına girmeyi başarmıştır. Tüp bebek tedavisinde bildiğimiz en büyük yanlışlardan biri de çok yüksek bir düşük ihtimaline sahip olması düşüncesidir. Çünkü tüp bebek tedavisi öyle hemen puf diye yok olacak hassas bir şey değil evet hassaslık konusu var fakat normal bir gebelikte ne kadar düşük olasılığı varsa tüp bebekte de o kadar düşük yapma olasılığı vardır yani ne eksik ne fazla bu yüzden eğer tüp bebek yapmayı düşünüyorsanız hemen bebeğim gidebilir korkusuna kapılmayın çünkü tüp bebeğin sadece ilk aşaması biraz temkinli davranılması gereken bir aşamadır onun dışındaki zamanlar zaten normal gebelikle aynı seyirde ilerler.

Çocuk sahibi olamayan kişilerin başvurduğu bu yöntem özellikle de kırk yaşlarından sonra artık bebek sahibi olamayacaklarını düşünenlerin de yaptıkları yöntemler arasındadır. Kırklı yaşlardan sonraki hamileliklerde düşük yapma ihtimali %50 lere kadar çıkabilmektedir. Anne, baba olmak isteyenlerin tüp bebekten kaçınmasına sebep olan bu yanlış bilgi yüzünden belki de yüzlerce insan bu yöntemi denemekten vazgeçebilir fakat buradan bir kez daha söyleyelim ki asla ama asla bir tüp bebek yöntemindeki düşük yapma riski normal bir gebelikten fazla değildir hemen hemen eşittirler.
Tüp bebek konusundaki başarı yapılan merkezlere ve anne baba adaylarının uyumlarına göre de farklılık göstermektedir yani her yerde yapılan tüp bebek tedavisi aynı değildir.

Bu yazılar ilginizi çekebilir
Tüp bebek tedavisi süreci ve ücretleri
Tüp bebek başarısı neye bağlıdır?

Yorumlar