Saç bakım ürünleri nasıl seçilir?

Saç bakım ürünleri nasıl seçilir?
Saç bakım ürünleri nasıl seçilir? Yazımızda; Doğru şampuan, saç kremi, saç boyası ve saç maskesi seçimi yanı sıra yağlı saçlar ile ilgili bilgiler verilecektir.

Saç bakım ürünleri nasıl seçilir?

Hayatın birçok döneminde, saç sorunları ile karşılaşmak mümkündür. Saçlar, ilk olarak kuruyup cansız ve mat bir görüntü kazanır. Bir sonraki aşama ise ufak temas neticesinde saçların tutamlar halinde ele gelmesidir. Saçlar dökülmeye başladıktan sonra, önlem almak pek de işe yaramaz. Çünkü saçlar döküldükten sonra, çoğunluğu geri çıkmaz. Dökülen saçların yeniden sağlıklı şekilde çıkması, saç ekimi operasyonları ile mümkün olmaktadır. Saçlar henüz dökülmeden önlem almak için ilk şart, doğru saç bakım ürünleri kullanmak ve dengeli beslenmektir.

Doğru şampuan seçimi

Saç bakımında en sık kullanılan ürün, hiç şüphesiz şampuan dır. Şampuan seçerken saç yapısı dikkate alınmalıdır. Yağlı saçlar için ayrı, kepekli ve kuru saçlar için ayrı şampuanlar mevcuttur. Yine içeriğinde, zararlı kimyasal bulunmayan şampuanları kullanmak gerekir. Çünkü uzun süre dayanması veya güzel kokması için içeriğine zararlı kimyasallar katılan şampuanlar, saç sorunları ve dökülmeleri için davetiye çıkartır.
Saçın yağlı olup olmadığını anlamak için; yıkamanın ardından, 24 saat sonrası takip edilmelidir. Bu süre içinde, saç tekrar yağ salgılamaya ve parlamaya başlarsa, saçlar yağlı demektir.

Doğru saç kremi seçimi

Saçları yumuşatması ve kolay taranır hale getirmesi için kullanılan saç kremleri, yine saç yapısına uygun olmalıdır. Çünkü bazı şampuanların içinde, saç kremleri bulunur. Ekstradan saç kremi kullanmak, saçların daha hafif olmasını sağlar. Bu tür durumlarda saçlara şekil vermek oldukça zordur. Yağlı saç yapısı bulunan kişilerin, ayrıca saç kremi kullanması gerekmez. Fakat kuru saç yapısına sahip kişilerin, saç kremi kullanması şarttır.

Doğru saç boyası seçimi

Piyasada, çok fazla markanın saç boyası mevcuttur. Kendi saç yapınıza en doğru boyayı bulmak için, ucuz ürünlerden kaçınmak gerekir. Çünkü yanlış saç boyası nedeni ile saç derisinde yaralar ve saç dökülmeleri sıkça görülür. Piyasaya yeni çıkan bitkisel; yani doğal saç boyaları, saçların renklenirken sağlıklı ve gür görünmesini sağlar.
Saç boyası seçimi ve saç boyarken dikkat edilmesi gerekenler yazımızdan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Doğru saç maskesi seçimi

Saç maskesi almadan hemen önce, yaşanılan saç sorunları araştırılmalıdır. Saçlarda beyazlama ve dökülme olan durumlarda, vitamin destekli maskeler kullanılmalıdır. Kepek sorunlarında ise daha çok arındırıcı özelliği bulunan maskeler tercih edilmelidir.

Yorumlar

  1. Saçlarım dökülmeye başladığından beri dikkat ediyorum saç bakımıma, düzenli olarak her banyo sonrası saç maskesi uyguluyorum 15 dakika kadar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder