Saç bakımı ile ilgili ipuçları

Saç bakımı
Saç bakımı ile ilgili ipuçlarını derlediğimiz yazımızda; Sağlıklı beslenmenin saça faydaları, saç tipine göre ürün seçimi, saç maskeleri ve bitkisel yağlar ile ilgili bilgi verilmiştir.

Saç bakımı ile ilgili ipuçları

Saç bakımı en popüler güzellik konularından biridir. Kısa olsun uzun olsun, boyalı veya doğal olsun tüm saç tiplerinin kendine özel bakım ihtiyaçları vardır. Hangi saç tipine sahip olursa olsun herkesin ortak bir isteği vardır; sağlıklı, parlayan, dökülmeyen ve canlı saçlara sahip olmak. Peki, böyle saçlara sahip olmak için neler yapılmalı?

Sağlıklı beslenme

Öncelikle en önemli etkenlerden biri sağlıklı beslenmedir. Çünkü saç en iyi içeriden beslenir. Saçın güçlü olmak için protein ve demire, parlamak, daha hızlı uzamak içinse B grubu vitaminlere ihtiyacı vardır. Bu yüzden yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, yumurta, yoğurt, balık ve kuru yemişler düzenli bir şekilde tüketilmelidir.

Saç tipine göre ürün seçimi

Saç tipiniz için üretilmiş olan ürünleri tercih edin. Yağlı bir saç tipiniz varsa kuru saçlar için olan şampuan ve bakım ürünlerini kullanmanız saçlarınızı daha da yağlı hale getirecektir. Bu yüzden kullandığınız ürünlere özen göstermelisiniz. İçeriğinde gliserin olan şampuan ve saç bakım ürünleri kullanmak özellikle yıpranmış saçlara iyi gelecektir.

Saç maskeleri

Saçlarınıza haftalık olarak uygulayacağınız maskeler daha güçlü ve parlak saçlara kavuşmanıza yardım edecektir. Kuru ve yıpranmış saçlar için zeytinyağı içeren maskeler, yağlı ve sivilceli saç derisi için ballı maskeler ve dökülen saçlar içinse lavanta veya ısırgan otu özlü maskeler kullanarak saçlarınızla ilgili temel problemi ortadan kaldırabilirsiniz.

Bitkisel yağlar

Bitkisel saç bakım yağları da bakımlı saçlara sahip olmak için bir diğer yöntemdir. Saçlarınızın cansız, sönük durduğunu düşündüğünüzde bir iki damla saç bakım yağı kullanarak saçınızı taramak günü kurtaracaktır. Ayrıca saç bakım yağları saçın elektriklenmesini ve kabarmasını azaltır, saç şekillendirmeden önce kullanılırsa saçın ısıdan kaynaklı yıpranmasını önler. Tararken saçın kırılmamasını sağlar ve nemli kalmasına yardımcı olur.,

Bu yazılar ilginizi çekebilir

Saç bakım ürünleri nasıl seçilir?
Yağlı saçlar için saç bakım önerileri
Saç rengini açmanın doğal yolları
Papatya suyunun saça faydaları
Saçların daha sağlıklı uzaması için bakım tavsiyeleri
Zeytinyağı saçta nasıl kullanılır?

Yorumlar